Left Right
scrollTop top

Rihanna heeft de Super Bowl Halftime Show afgewezen uit steun voor Colin Kaepernick


Rihanna heeft de Super Bowl Halftime Show afgewezen uit steun voor Colin Kaepernick

De Halftime Show van de Super Bowl zal volgend jaar verzorgd worden door Maroon 5, maar de Amerikaanse band rond Adam Levine was niet de eerste keuze van de NFL. Die hadden namelijk eerst de zangeres Rihanna gevraagd, maar die bedankte uit principiële redenen. 

Rihanna heeft een van de grootste aanbiedingen uit haar leven afgeslagen. De zangeres werd namelijk gevraagd voor de Halftime Show van de Super Bowl, maar had een wel heel goede reden om deze kans af te slaan.

Colin Kaepernick

Rihanna heeft de Halftime Show van de Super Bowl afgewezen uit steun voor Colin Kaepernick, de NFL-speler die tijdens het Amerikaanse volkslied als eerste knielde. Kaepernick wilde door deze actie het politiegeweld en de discriminatie tegen zwarte Amerikanen aankaarten. Door zijn actie zette hij een hele beweging in gang, maar dat kostte hem uiteindelijk wel zijn plaats op het footballveld. Waardoor hij nu al een jaar zonder ploeg zit.

Kaepernick kreeg veel lof voor zijn actie, maar hij kreeg ook heel wat kritiek. Want veel Amerikanen zagen zijn actie als een doorn in het oog van soldaten die voor het vaderland gestorven zijn. Ook Amerikaans president Donald Trump kon niet lachen met de actie van Kaepernick. Zo liet hij weten dat “de klootzakken die onze vlag niet respecteren ontslagen moesten worden”.

Nike-campagne

Hoewel de Amerikaanse president zich fel uitsprak tegenover de acties van Kaepernick, krijgt de footballspeler nog steeds veel steun vanuit verschillende hoeken. Zo werd hij onlangs nog het gezicht van de nieuwste reclamecampagne van het sportmerk Nike.

En nu is er dus ook Rihanna, die gevraagd werd voor de prestigieuze Halftime Show van de Super Bowl. Rihanna weigerde, waardoor het uiteindelijk Maroon 5 werd dat de eer kreeg om het publiek te vermaken tijdens de rust van de finale van de NFL.

Applaus voor Rihanna

De beslissing van Rihanna om als steun voor Colin Kaepernick deze kans af te slaan word op luid applaus ontvangen. De zangeres sprak zich in het verleden al vaker uit tegen racisme en seksisme, en door de Halftime Show te weigeren zet ze haar principes nog wat kracht bij.

Op Twitter regende het dan ook positieve berichten aan het adres van Rihanna die bewierookt wordt omdat ze het belang van de zwarte Amerikanen boven dat van haarzelf zet. Want de Halftime Show van de Super Bowl is een van de meest bekeken televisiemomenten van het jaar en zal haar dus ook wel heel wat publiciteit opleveren, die ze nu ook misloopt.

De Super Bowl vindt dit jaar plaats op 3 februari en de Halftime Show zal dus niet verzorgd worden door Rihanna, maar wel door Maroon 5.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  43.944.089
 • Aantal
  doden
  1.166.685
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  333.718
 • Aantal
  doden
  10.899