Rihanna treedt na de Super Bowl ook op tijdens Oscars

RiRi is back! Het was de voorbije jaren enorm stil rond Barbadiaanse zangeres Rihanna, maar 2023 is nu al het jaar van haar grote comeback. Eerder deze maand verzorgde ze nog de halftime show tijdens de Super Bowl en volgende maand is ze te zien tijdens de Oscars. Daar zal ze haar song Lift Me Up brengen uit de film Black Panther: Wakanda Forever.

Zeven jaar na haar laatste album is Rihanna weer aanwezig in de hitlijsten. Na haar optreden op de Super Bowl lijkt iedereen opnieuw gek van de zangeres. Maar toch is het de song Lift Me Up uit Black Panther: Wakanda Forever die haar als eerste terugbracht na de lange pauze. Die song brengt ze binnen drie weken live tijdens de 95ste uitreiking van de Oscars.

Lift Me Up

Eind vorig jaar kwam de nieuwe Marvelfilm Black Panther: Wakanda Forever uit. Die film staat vooral in het teken van acteur Chadwick Boseman. Hij overleed in 2020 aan kanker en speelde in de eerste film de rol van koning T’Challa. In de film zal zijn personage ook sterven, waardoor alles in Wakanda Forever een dubbele betekenis krijgt.

In de film moeten de inwoners van Wakanda en de familie van koning T’Challa dus op zoek naar een gepaste opvolger. En om dat verhaal goed over te brengen, ging Marvel Studios dus op zoek naar een sterke zwarte artiest die die gevoelens kon omzetten in krachtige muziek. Zo kwam regisseur Coogler bij Rihanna terecht. “Ik wou dat het een vrouw was, een moeder zelfs. Want dat is zo een belangrijk thema in de film”, vertelde Coogler aan NME.

Comeback

De song was het begin van de comeback van Rihanna. Enkele maanden later stond ze namelijk op de grote Super Bowl, de finale van de American Football-competitie NFL, om daar de halftime show in te kleden. Dat event zorgde ervoor dat de wereld de zangeres opnieuw ontdekte, want de streamingcijfers schoten meteen de lucht in.

Het is dus het perfecte moment voor Rihanna om verder te gaan op dat succes. En dat zal ze ook doen, want op 12 maart 2023 zal ze te zien zijn tijdens de Oscaruitreiking. Daar brengt ze haar song uit Black Panther: Wakanda Forever live. De film is daar vier keer genomineerd, waarvan één nominatie voor Angela Bassett in de categorie Beste Vrouwelijke Bijrol.

Meer
Lees meer...