Left Right
scrollTop top

Beveiligingsbedrijf Ring ontslaat vier medewerkers na misbruik van video’s van gebruikers


Ring
© Ring

Het Amerikaanse techbedrijf Ring heeft vier medewerkers ontslagen. Dat kwam doordat de medewerkers video’s bekeken van hun gebruikers. Dat blijkt uit een brief die het beveiligingsbedrijf naar Amerikaanse senatoren stuurde. De medewerkers kregen van Ring de toestemming om naar de beelden te kijken, maar maakten daar blijkbaar misbruik van.

Het bedrijf Ring zegt je waarschijnlijk iets, als je iets kent van beveiligingsapparatuur. Het bedrijf is voornamelijk bekend van smart-camera’s en videodeurbellen voor in en rond je huis. Nu blijkt dat vier medewerkers die toegang tot die videobeelden hadden daar misbruik van maakten.

Misbruik

Het beveiligingsbedrijf deed een onderzoek naar het gedrag van de vier medewerkers. Volgens Ring gingen de medewerkers verder in het bekijken van de verschillende video’s dan eigenlijk nodig was. Ring zelf wil niet verder ingaan op de ontslagen van de vier ex-werknemers.

Nadat de vier medewerkers ontslagen werden, paste Ring het beleid ook aan. Zo zijn er nu minder medewerkers die toegang hebben tot de video’s. In de brief staat dat er nu maar drie medewerkers zijn die nog toegang hebben tot de beelden van hun gebruikers.

Bewogen jaar

In november stuurde Ring de brief naar de Amerikaanse senatoren als een antwoord omtrent de veiligheid van de producten van het bedrijf. Ring kwam het afgelopen jaar namelijk veel in de media. Dat kwam omdat de data niet goed waren versleuteld of vanwege een deel die het beveiligingsbedrijf sloot om de beelden van de slimme deurbel te delen met de Amerikaanse politie.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
 • Aantal
  doden
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  696.642
 • Aantal
  doden
  20.879