Ringland ‘laat de mensen dansen’ met hun zomerlied over Antwerpen, en het kan wel eens een hit worden

Ringland ‘laat de mensen dansen’ met hun zomerlied over Antwerpen, en het kan wel eens een hit worden

Ringland, het project voor de overkapping van de Antwerpse Ring, is razend populair geworden. In de aanloop van de tweede editie van het Ringlandfestival op 28 juni stelt de beweging het zomerlied ‘Laat de mensen dansen’ voor. Het lied zal vandaag op verschillende Vlaamse radiostations te horen zijn.

‘Laat de mensen dansen’ is een idee van Merdan Taplak en Arne Van Petegem (producer van Styrofoam). Tijdens de voorstelling van de haalbaarheidsstudies van Ringland in de Roma dachten deze twee heren: “Deze beweging heeft een hit nodig”. Onmiddellijk ging de bal aan het rollen en Merdan en Arne contacteerden verschillende artiesten die allemaal zeer enthousiast waren over het initiatief.

Merdan Taplak maakte de beat. Bart Peeters zorgde voor het aanstekelijke refrein en schreef de eerste strofes. Samen met Pieter Embrechts, Slongs Dievanongs, Halve Neuro, Marcel Vanthilt, Ivan Smeulders en Leen Diependaele is het lied een mix geworden van een lekkere beat, gerapte strofes en een aanstekelijk refrein. Wil je het lied live horen? Ga dan op 28 juni naar het Ringlandfestival!

Bekijk hier de videoclip

Gesponsorde artikelen