RM (BTS) krijgt erkenning van Zuid-Koreaanse overheid voor bijdragen aan culturele sector

RM, de leider van BTS, heeft een speciale erkenning gekregen van de Cultural Heritage Administration (CHA) van Zuid-Korea. Dat is het officiële agentschap van de Zuid-Koreaanse overheid dat bevoegd is met het bewaren en promoten van het Zuid-Koreaanse culturele erfgoed. RM is een grote kunstliefhebber en doneerde al verschillend keren geld aan musea of instellingen die zich inzetten voor het behoud van cultureel erfgoed.

De Cultural Heritage Administration (CHA) van Zuid-Korea heeft RM van BTS officieel bedankt voor zijn bijdragen aan het Zuid-Koreaanse culturele erfgoed. Het deed dat in de vorm van een erkenningscertificaat. Daarop staat de volgende tekst te lezen: “Door de grootste interesse in en genegenheid voor het culturele erfgoed en de geschiedenis van ons land, heeft hij enorm bijgedragen aan het volledig behouden van ons cultureel erfgoed in het buitenland en het algemeen bekend maken ervan in de wereld.”

RM

Zowel vorig jaar als dit jaar doneerde RM 100 miljoen won (72.750 euro) aan de Overseas Korean Cultural Heritage Foundation. Met zijn donatie uit 2021 kon een hwarot (활옷), de traditionele bruidsklederdracht uit de Joseondynastie (1392-1910), teruggehaald worden naar Zuid-Korea. Zijn donatie van dit jaar werd gebruikt om brochures op te stellen over de Koreaanse schilderijen die in kunstgalerijen over de hele wereld ondergebracht worden.

Eerder dit jaar was RM te gast bij de podcast Intersections van Art Basel. Daarbij sprak hij over zijn droom om een eigen kunstgalerij te openen. RM bezoekt ook geregeld musea in Zuid-Korea en het buitenland. Daarbij deelt hij vaak zijn favoriete werken op Instagram. Musea waar RM geweest is, zagen na zijn passage ook een stijging in het aantal bezoekers.

Nu vrijdag, op 2 december 2022, verschijnt het eerste soloalbum van RM, ‘Indigo’. Ook voor de album art voor ‘Indigo’ haalde RM inspiratie bij verschillende Zuid-Koreaanse kunstenaars.


Meer
Lees meer...