Robert Baratheon bijna vertolkt door andere Game of Thrones-acteur!

Robert Baratheon bijna vertolkt door andere Game of Thrones-acteur!

Mark Addy zette een fantastische Robert Baratheon neer, maar een andere Game of Thrones-acteur heeft nu in een interview met The Huffington Post bekendgemaakt dat hij ook auditie had gedaan voor de rol. Geluk bij een ongeluk, want hij kreeg wel een andere rol die hij ook nog steeds kan vertolken (in tegenstelling tot de rol van Robert Baratheon die al eindigde na zeven afleveringen). De acteur in kwestie? Conleth Hill, beter bekend als Lord Varys.

Conleth Hill vertelde dit in een interview met The Huffington Post naar aanleiding van de komende première van zijn nieuwe film ‘A Patch of Fog’. Hill deed dus eerst auditie voor de rol van Robert Baratheon. Zijn auditie was zelfs net na die van Mark Addy, die uiteindelijk de rol zou krijgen.

“It is true, to be honest, but I have to say that I came out of the meeting, which went all right, and looked who was in after me, saw who it was, and went, “Well, he’d be all right for it,” and he was, and he got it. You know, that’s showbiz.”

Nadien deed Hill gelukkig ook auditie voor ‘Master of Whispers’ Varys, want we kunnen ons echt niemand anders meer in de rol van Varys inbeelden.En geloof het of niet, maar Hill is niet altijd kaal geweest. Hij scheerde zelfs zijn haar af voor zijn rol in de HBO-serie.

“I think once I had already accepted the part, they said, “How do you feel about shaving your head?””

Misschien is het wel door zijn kale hoofd dat we het ons maar moeilijk kunnen inbeelden, Hill als Robert Baratheon. Al zou hij niet misstaan met de baard en haren van Mark Addy als Robert:

Hill zal het zich niet beklaagd hebben dat hij naast de rol van Robert Baratheon greep, want die stierf al na amper zeven afleveringen. ‘The Spider’ verscheen al in 35 afleveringen verspreid over de zes seizoenen en zal ook te zien zijn in het aankomende zevende seizoen.

Gesponsorde artikelen