Robert De Niro beledigt Trump op de Tony Awards en krijgt er een staande ovatie voor

Robert De Niro beledigt Trump op de Tony Awards en krijgt er een staande ovatie voor

Robert De Niro kreeg op de Tony Awards een staande ovatie. Niet omdat hij een prijs had gewonnen of een krachtige speech gaf. Nee, omdat hij president Trump met twee woorden de grond in boorde. 

Twee woorden, meer had acteur Robert De Niro niet nodig om een minutenlange staande ovatie in ontvangst te nemen. De reden? Hij beledigde Trump.

“F*ck Trump”

“Ik ga één ding zeggen: ‘F*ck Trump'”, met die woorden opende Robert De Niro zijn speech op de Tony Awards, de Oscars voor musicals. De zaal reageerde uitzinnig op deze belediging aan het adres van de president van de Verenigde Staten en De Niro werd getrakteerd op een staande ovatie.

Dat hij het gehad heeft met de president maakte De Niro al meermaals duidelijk. Enkele maanden geleden omschreef hij Trump als “een idioot zonder enig gevoel van menselijkheid of medeleven”. Vorige week sprak hij zich nogmaals uit tegenover de Amerikaanse president, waarbij hij verkondigde dat het land geleid wordt door een president die zijn eigen waarheid verzint. Donald Trump is ook niet langer welkom in de Japanse restaurantketen Nobu, waarvan Robert De Niro mede-eigenaar is.

Donald Trump is momenteel in Singapore voor de langverwachte ontmoeting met Noord-Koreaans leider Kim-Jong Un. Hij zal dit verwijt dus waarschijnlijk niet aan z’n hart laten komen.

Bekijk het fragment hier:

Op de Amerikaanse televisie werd het fragment gebleept, waardoor het onduidelijk was waarom De Niro een staande ovatie kreeg:

Gesponsorde artikelen