Rock Werchter 2019 lost 10 nieuwe acts: Elbow, New Order, Angèle en meer

Rock Werchter 2019 lost 10 nieuwe acts: Elbow, New Order, Angèle en meer

Om het weekend goed in te zetten, heeft Rock Werchter 2019 10 nieuwe namen op ons afgevuurd. We krijgen bezoek van onder andere Elbow, Charlotte Gainsbourg, Angèle en New Order. Afspraak van 27 tot 30 juni.

Rock Werchter pakt weer uit met nieuwe namen en de affiche begint er nu écht indrukwekkend uit te zien. Eerder werden Bastille, Weezer, Underworld, Kylie Minogue, Bring Me The Horizon, Tool, Florence + the Machine, Muse, Pink, Mumford & Sons en The Cure al aangekondigd.

(Dit zijn de podiumhosts van Tomorrowland 2019.)

Dit zijn de 10 nieuwe namen van Rock Werchter 2019:

  • Elbow
  • The Good, The Bad & The Queen
  • Janelle Monaé
  • Brockhampton
  • Charlotte Gainsbourg
  • Khruangbin
  • New Order
  • $uicideboy$
  • Angèle
  • Mac DeMarco

(Zo ziet de line-up van Graspop er tot nu toe uit.)

Elbow

Elbow stond in 2006 al voor de eerste keer op Werchter in de afgevoerde Pyramid Marquee. Sindsdien heeft het festival de band nooit meer losgelaten. Deze zomer wordt het de zesde keer dat de band op Werchter zal staan. Sinds hun doorbraak met ‘The Seldom Seen Kid’ in 2008 is de band op wereldniveau niet meer weg te denken.

In 2017 bracht Elbow nog het album ‘Little Fictions’ uit. Na het vertrek van drummer Richard Jupp greep de band de kans om veranderingen door te voeren in hun muziek zoals samples, loops en brandhout op de achtergrond. Het was geen stijlbreuk met het verleden maar dezelfde koers met een frisse wind in de zeilen.

(Zo ziet de affiche van Dour 2019 er tot nu toe uit.)

New Order

New Order ontstond in 1980 uit de cultgroep Joy Division. Frontman Ian Curtis had zelfmoord gepleegd en dus besloten de overige bandleden om verder te gaan onder een andere naam. New Order ging aanvankelijk verder met melodieuze, donkere songs in de stijl van de vorige band. Later begonnen ze invloeden van Kraftwerk in hun muziek te verwerken, waardoor ze tegenwoordig zelfs bestempeld worden als techno-pioniers. Hun album ‘Power, Corruption & Lies’ is een absolute mijlpaal.

(Het nieuw Belgisch festival Vestiville strikt meteen Cardi B, maar het valt samen met Rock Werchter.)

Angèle

Angèle stond vorig jaar ook al op Rock Werchter. Dat de Brusselse zangeres absoluut doorgebroken is, is een understatement. Om als Franstalige in Vlaanderen te scoren, moet je wel héél straf uit de hoek komen en dat is Angèle gelukt. Haar nieuwe plaat ‘Brol’ is eigenlijk allesbehalve brol. Je wordt meteen blij van songs als La thune, Jalousie en Nombreux. En wie kent er ondertussen de hit Tout Oublier niet?

Angèle werd bekend door korte, grappige songs op Instagram te plaatsen en dat zie je er nog steeds aan. Het plezier spat er gewoon van af en je kan niet ontkennen dat ze op muzikaal vlak sindsdien een stuk volwassener geworden is. De structuur en clevere melodieën van haar nummers doen onze mond openvallen en we hebben ook moeite om onze benen stil te houden.

Dit zijn de 25 beste Europese festivals van 2019.

Gesponsorde artikelen