Rock Werchter dag 1: de vele outfits van Pink, meebrullers van Bastille en processierupsen

rock werchter

De eerste dag van Rock Werchter is achter de rug. We mochten wereldsterren van formaat verwelkomen en dat het snikheet was, zullen we geweten hebben. Bovendien waren festivalgangers even in de ban van de processierupsen die de bomen op het festivalterrein momenteel teisteren. Deze concerten vielen ons op.

Zwangere Guy

rock werchter

Zwangere Guy mocht als eerste zijn kunnen tonen op de moeder der Belgische festivals in de tent The Barn. We kregen een sterk optreden voor de kiezen waarin Guy zich helemaal smeet. Vooral tijdens Gorik part 1 stonden de monden van heel wat concertgangers open. De Brusselse rapkoning eindigde met de ‘dikke schijven’ U Ma Is U Pa en ZG is zo haai.

Black Box Revelation

rock werchter

Nog zo’n Belgische act van formaat. De tent KluB C had nog maar pas haar deuren geopend of Jan Paternoster en Dries Van Dijck begonnen al van katoen te geven. Het was een thuismatch voor het rockduo, want ze deden het festival eerder al vier keer aan. Ook de songs van hun laatste plaat ‘Tattoed Smiles’ uit 2018 waren door het publiek al flink van buiten geblokt.

Ólafur Arnalds

rock werchter

Met Ólafur Arnalds viel niet te sollen. De IJslander bracht het publiek in trance met zijn zweverige pianomuziek. Bovendien werd hij bijgestaan door strijkers en elektronische bassen, waardoor zijn songs extra hard binnen kwamen. Spijtig van de luide roepers en lachers onder het publiek, want het leek wel of de geluidstechnicus de volumeschuif naar 1 gedraaid had voor dit concert. Van een buitenbeentje in The Barn gesproken!

Brockhampton

rock werchter

De mannen van Brockhampton brachten hun boze rap en zieke beats met veel fierheid naar ‘de wei’. Hun blinkende onesies waren na enkele songs al aan stukken gereten doordat ze zo wild aan het dansen waren. Hoe het hiphopcollectief die moves combineerde met zuivere zang en rap is op z’n minst ontzagwekkend te noemen. Ze noemden zich ironisch “the greatest boyband in the motherfucking world”, wat hen een des te coolere uitstraling gaf. Ook visueel was Brockhampton heel sterk. We zagen een lichtshow boven de toeschouwers, er werden visuals achter de artiesten geprojecteerd en ze haddden een bijzonder actieve rookmachine mee. Het publiek groovede erop los en iedereen brulde mee met J’ Ouvert dat afgelopen jaar – volkomen terecht – om de haverklap gedraaid werd op Studio Brussel.

Bastille

rock werchter

Dat de Belgen Bastille graag hebben, weten we al langer, maar donderdag bewezen de Britten nog maar eens dat ze het waard zijn om een prominente plaats te krijgen op het grootste festival van ons land. Bastille stak van wal met Quarter Past Midnight, Send Them Off en Things We Lost in the Fire. Ze schepten meteen sfeer met hun dromerige gitaren en de wei voor het hoofdpodium stond werkelijk bomvol. Zanger Dan Smith wist meteen sympathie te winnen met de nu al legendarische woorden “mijn Nederlands is kak”. Bij de band stond een uitgebreid instrumentarium op de stage, van een baritonsax om U tegen te zeggen tot ‘speciale’ percussie. De mannen van Bastille weten als geen ander sfeer te scheppen en het publiek te bespelen om enthousiast mee te loeien met hun anthems. Dat iedereen tijdens Flaws dan ook uit zijn dak ging, is een understatement van jewelste.

Pink

rock werchter

Na de boys from Britain was het aan de diva uit de States. Pink vloog erin met Get The Party Started. Ze had een groot team van dansers en zangeressen rondom zich en haar stevige stem, die alle hoogte lijkt aan te kunnen, was goed in vorm. Ook bracht ze een goed geoefende band mee, die het geheel naar een hoger niveau tilde. Een headliner waardig! Wel was de performance van Pink ultra-Amerikaans met veel blingbling. Het Las Vegas-gehalte werd nog hoger toen we merkten dat Pink om de drie nummers van outfit veranderde. Hetzij haar vergeven met prachtige hits als Just Give Me A Reason, What About Us, So What, Raise Your Glass, Just Like Fire en Just Like A Pill. Meekwelen was verplicht!

Gesponsorde artikelen