Rock Werchter dag 3: Mumford & Sons, Strand of Oaks en meer

Zaterdag was het rond de 33 graden en dat Rock Werchter in een Sahara veranderd was, is een understatement. Toch kregen we heel wat toppers over de vloer die werkelijk alles gaven, waaronder Mumford & Sons en Florence + the Machine. Een overzicht.

Strand of Oaks

Timothy Showalter en zijn trawanten kwamen, zagen en overwonnen in een overvolle Barn. We kregen Weird Ways voorgeschoteld als gevoelige binnenkomer en de sfeer zat meteen goed. De intense synthesizers vulden de tent en we vergaten even de drukkende hitte van buiten.

Frontman Timothy Showalter moet het gloeiend heet gehad hebben met zijn lange haren, zwarte hoed en hemd met lange mouwen. De slepende grooves gingen verder met songs als Hyperspace Blues, Ruby, Visions, Everything en Shut In, en we raakten in een collectieve trance. Strand of Oaks functioneerde absoluut niet op automatische piloot en legde al hun gevoel in de muziek. Afsluiter Rest of It stuurde ons met knikkende knieën weer naar buiten.

Aurora

rock werchter

De aanblik van het frêle meisje uit het Hoge Noorden met het uiterst ongelijke kapsel deed velen denken aan een alien met viking-roots. Ze stond in een overvolle KluB C en stak van wal met The River. Aurora had twee keyboardspelers, een bassist en een drummer mee. Op de achtergrond zagen we runentekens en een verbluffende lichtshow, wat de mysterieuze sfeer nog versterkte. Andere toppers waren Queendom, Churchyard, Running with Wolves en Apple Tree.  

Angèle

rock werchter

Angèle stond in 2018 ook al op Werchter, maar sindsdien sleepte ze wel drie MIA’s in de wacht. Ze liet de Barn zonder problemen vollopen en we kregen een volwassen show voor de kiezen. Hoogtepunten: La loi de Murphy, Balance ton quoi, Je veux tes yeux en Tout oublier.

Florence + the Machine

rock werchter

Florence benadrukte met veel plezier dat ze negen jaar geleden voor het eerst op Werchter stond. De Britse zangeres bracht onlangs nog haar nieuwe plaat ‘High as hope’ uit en doet sindsdien weer het festivalcircuit aan.

Florence Welch, die een soort nachtkleed aan had, voerde een aantal vaste nummertjes op. Zo moesten we allemaal onze smartphone wegsteken en tegen elkaar zeggen dat ze van elkaar houden. Een paar nummers later werd het publiek dan weer verplicht om de zaklamp van hun smartphone aan te schakelen. Hoogtepunten: Shake It Out, Big God, What Kind of Man, Delilah, June en Hunger.

Mumford & Sons

rock werchter

De wei stond stampvol om de kunstjes van Mumford & Sons te aanschouwen. Ze maakten hun toeschouwers in het begin van hun set al laaiend enthousiast door met vier op het uitstekende voorpodium te spelen. De Britten staan bekend om hun gebruik van de (elektrische) banjo en dat Winston Marshall shredden kan, heeft hij dubbel en dik bewezen op Rock Werchter. 

We kregen hit na hit te horen met Guiding Light, Little Lion Man, Beloved, The Cave en Babel. Frontman Marcus Mumford had het duidelijk zeer warm, maar toonde zich maar al te graag als multi-instrumentalist door achter de drums te kruipen en tegelijkertijd te zingen. Hij leek bij momenten geëmotioneerd en gaf ons ook complimenten: “Rock Werchter is one of the most respected festivals worldwide.” Afsluiten deed de band met Awake My Soul, een ontzagwekkende cover van Hurt van Nine Inch Nails en Johny Cash, I Will Wait en Delta.

Gesponsorde artikelen