Rock Werchter maakt van vandaag ook al een feestdag: Linkin Park op zaterdag 1 juli op Rock Werchter

Rock Werchter maakt van vandaag ook al een feestdag: Linkin Park op zaterdag 1 juli op Rock Werchter

Morgen is het vrijdag en dus hadden we ons ingesteld op weer wat nieuws van Rock Werchter. Vandaag zijn we ontregeld, want we krijgen nieuws op donderdag: Linkin Park komt en sluit zich aan bij System Of A Down op zaterdag 1 juli!

De vraag is nu: krijgen we morgen ook nog een naam of komt onze wekelijkse afspraak te vervallen door de feestdag?

Grondleggers

Feit is: Linkin Park komt en dat is ook alweer van 2011 (wat Rock Werchter betreft) geleden. De band zette zichzelf meteen op het hoogste schavot door de release van debuutalbum Hybrid Theory in 2000. Het album werd 2,4 miljoen keer verkocht in het jaar van release in de Verenigde Staten alleen al en plots waren ze grote jongens. Het is een plaat die Linkin Park zelf nog niet heeft weten overtreffen, maar hetzelfde probleem heeft Pearl Jam met hun Ten: geniaal beginnen maakt het vervolg moeilijker.

Linkin Park is samen met generatiegenoten als Limp Bizkit en Papa Roach één van de grondleggers van de nu-metal. Linkin Park viel op door het inzetten van twee frontmannen waardoor ze de grunts van Chester Bennington konden mengen met de raps van Mike Shinoda. Het leverde hen superhits als Crawling, One Step Closer en In The End op.

Momenteel staat album nummer zeven in de steigers. Het zal in 2017 pas de vierde keer zijn dat Linkin Park in België speelt en pas de tweede keer Rock Werchter. In 2015 speelden de heren nog de weide van Pukkelpop plat en nu komt het Amerikaanse zestal nog een keer naar Rock Werchter, in combinatie met System Of A Down dan nog wel. De liefhebbers van de hardere gitaren komen dus goed aan hun trekken op die zaterdag.

Zaterdag 19 november

De ticketverkoop voor Rock Werchter 2017 start op zaterdag 19 november om 10u. Eerder werd bekend gemaakt dat Radiohead zal aantreden op vrijdag 30 juni en System of A Down op zaterdag 1 juli.

Gesponsorde artikelen