Rock Werchter wil je doen dansen met nieuwe namen 

Rock Werchter wil je doen dansen met nieuwe namen 

Rock Werchter heeft opnieuw zeven namen toegevoegd aan de affiche. De nieuwe lichting bevindt zich volledig in het dance-genre. Met kleppers als Rudimental, SBTRKT, The Subs en Chase & Status legt het festival wederom een indrukwekkend lijstje voor.

Het elektronisch viertal van Rudimental staat al voor het tweede jaar op rij op Werchter. De groep haalde met Feel The Love en Waiting All Night al enkele nummer één hits binnen en werkte in het verleden samen met onder andere Emeli Sandé, John Newman en Angel Haze. De fans zullen tot de laatste dag van het festival moeten wachten om hen aan het werk te zien.

Rudimental wordt de zondag vergezeld door Chase & Status, die al voor de derde keer in de afgelopen vier jaren de Werchter-affiche siert. Het Britse duo bracht afgelopen oktober hun derde album uit, Brand New Machine, en zal de komende maanden een wereldtournee maken vooraleer ze Werchter aandoen.

Stevig drumwerk

Op zaterdag zullen de fans van het genre al dan niet moeten kiezen tussen SBTRKT, Trentemoller en Moderat. SBTRKT, een producer uit Londen, mengt dubstep, house, soul en techno met stevig drumwerk en uitgebreide melodieën. In 2011 leverde hij zijn eerste en voorlopig enige album af, dat eveneens SBTRKT heet.

Net zoals SBTRKT maken Trentemoller en Moderat eveneens hun debuut op de festivalweide in Werchter. Moderat is de samenwerking tussen de Duitse artiesten Apparat en Modeselektor. Vorig jaar bracht het duo hun vijfde album uit, //. De Deense Trentemoller releaste vorig jaar eveneens een nieuw album, Lost, waarop onder andere Low te horen was.

50 namen

Rock Werchter kondigde ten slotte ook de komst van Gesaffelstein en The Subs aan. The Subs zullen op donderdag 3 juli te horen zijn en staan voor de tweede keer op het festival, nadat ze in 2011 al de Pyramid Marquee deden daveren. De 29-jarige Gesaffelstein, daarentegen, mag zich de dag erna voor de eerste keer op de weide wagen. De Franse DJ werkte als samen met Lana Del Rey en Tiga en mocht twee liedjes producen op de nieuwste plaat van Kanye West. 

De affiche van het festival bevat nu al 50 namen en zal in de komende weken aangevuld worden.

Gesponsorde artikelen