Rock Zottegem, Lokerse Feesten en Dranouter kondigen eerste namen aan vandaag en … het zijn allemaal Nederlanders

Rock Zottegem, Lokerse Feesten en Dranouter kondigen eerste namen aan vandaag en … het zijn allemaal Nederlanders

Muziek rijst niet tussen België en Nederland, zo wordt vaak gezegd, en inderdaad: er is werk aan de winkel. Maar wie de eerste bevestigingen van Rock Zottegem, Lokerse Feesten en Dranouter vandaag bekijkt ziet één kleur overheersen: oranje.

1) Anouk

Ze is de meest actieve van de drie, zowel in als naast de muziek. Anouk heeft net haar zesde kind (!) en al haar elfde plaat geworpen. In 2016 bracht de Nederlandse die we hier hebben leren kennen in 1997 met Nobody’s Wife zelfs twee platen uit: Queen For A Day en Fake It Till We Die. Ze werd de rockchick van de Lage Landen, scoorde hits met Girl, Jerusalem en R U Kiddin’ Me, maar staat ook bekend om ballades als Michel, Lost en Sacrifice. Op latere zocht ze meer en meer de soulmuziek op, getuige singles als Three Days In A Row, Woman en Down & Dirty.

In 2017 brengt ze niet één, maar twee bezoekjes aan een Belgisch festival. Ze staat voor het eerst in acht jaar werd op de affiche van Lokerse Feesten (zaterdag 5 augustus); maar zal een maandje eerder (vrijdag 7 juli al op Rock Zottegem spelen.

2) Doe Maar

Wat Clouseau hier eind jaren 80 en begin jaren 90 meemaakte overkwam Doe Maar een paar jaar eerder in Nederland. De band die invloeden van reggae en ska inbrachten in Nederlandstalige popsongs werden op korte tijd immens populair. De band splitte in 1984 en ondernam reünietournees in 2000, 2008, 2012, 2013 én 2016. En zoals op Pinkpop vorig jaar bewezen werd zijn De Bom, Pa, Eén Nacht Alleen, Sinds Een Dag Of Twee (32 jaar) en Doris Day nog altijd meezingers.

Ook in 2017 kruipt de band rond frontman Henny Vrienten weer de podia op. Voor optredens in België zijn ze aangekondigd voor zowel Dranouter (vrijdag 4 augustus) als Lokerse Feesten (zaterdag 5 augustus.)

3) Golden Earring

And last but not least: Golden Earring. De band draait al ongelooflijk lang mee. Golden Earring werd opgericht in 1961, ze bestaan dus langer dan pakweg The Rolling Stones. In de jaren 70 en 80 hadden ze internationaal succes tot in de Amerikaanse hitparade toe. Radar Love werd een dikke wereldwijde hit, maar ook Buddy Joe, When The Lady Smiles en Twilight Zone worden stevige hits. Met vijf hitnoteringen in de Amerikaanse hitlijsten is Golden Earring tot op heden de meest succesvolle Nederlandse groep aller tijden.

Op zaterdag 8 juli speelt Golden Earring op Rock Zottegem.

Tickets

Tickets voor alle drie de festivals zijn al in verkoop. Een dagticket voor Rock Zottegem (7 en 8 juli) kost 45 EUR. Zowel dagtickets als een combiticket is verkrijgbaar via de site van het festival. Early bird-tarief van 70 EUR voor beide dagen geldt tot 15 januari.

Dranouter vindt op zijn beurt plaats van 4 tot 6 augustus. Dagtickets kosten 70 EUR. Het vroegboektarief bedraagt 105 EUR in plaats van 120. De eerste 100 kopers winnen een DEEZER abonnement voor 3 maanden! De winnaars worden persoonlijk op de hoogte gebracht. De enige, echte Dranouter sjaal is exclusief te koop tijdens de vroegboekactie

Tickets voor Lokerse Feesten (4-13 augustus) zijn hier verkrijgbaar. Voor Doe Maar en Anouk op zaterdag 5 augustus betaal je 48 EUR.

Gesponsorde artikelen