Rock Zottegem tekent 5 nieuwe paaseieren op de affiche waaronder Het Zesde Metaal, Equal Idiots en The Lighthouse

Rock Zottegem tekent 5 nieuwe paaseieren op de affiche waaronder Het Zesde Metaal, Equal Idiots en The Lighthouse

Yes! Rock Zottegem zwiert op deze Heilige Woensdag voor Pasen nog eens 5 hemelse namen op zijn affiche. Naast Bazart, Goose en Milow vuren ze nu Het Zesde Metaal op ons af, maar ook de Nederlandse hiphopsensatie Kraantje Pappie. Alsof dat nog niet genoeg is, komen ook Nieuwe Lichting-winnaars Tout Va Bien, Equal Idiots en The Lighthouse naar Zottegem. Feest! We zien je op vrijdag 7 en zaterdag 8 juli.

Rock Zottegem heeft vandaag nieuwe namen bekendgemaakt via social media, geen overschotjes maar 5 echte kanjers. Het Zesde Metaal staat op 8 juli op de Main Stage. Op Valentijnsdag heeft de band zijn nieuwe single Liefde gelanceerd.

Het lied stond op hun plaat ‘Calais’ (2016). Dat is de eerste politieke plaat van de band waarmee Wannes Cappelle en de boys willen hun boosheid en ongenoegen uiten over populistische politici die op de angsten en onzekerheden van gewone burgers inspelen om stemmen te ronselen. Het Zesde Metaal heeft begin deze maand ook awards binnengesleept op de MIA’s in de categorieën ‘Beste Auteur/Componist’ en ‘Beste Album’.

De Nieuwe Lichting

The Lighthouse is één van de winnaars van de Nieuwe Lichting 2017 van Studio Brussel. Ze maken dansbare pop met groovy baslijntjes en gekke elektronica. Hun bekendste song is momenteel Hollywood.

Ook Tout Va Bien komt naar Zottegem. Gewapend met een uniek stemgeluid brengt singer-songwriter Jan-Wouter Van Gestel krachtige indiepop met een melancholische maar soulvolle touch.

Natuurlijk mogen Equal Idiots niet ontbreken. Met hun gespierde rocksound worden ze vaak vergeleken met Black Box Revelation. Enkele maanden geleden smeet de groep hun nieuwe single Put My Head In The Ground online, een knetterende klepper met een rammelige gitaar.

Hollandse hiphop

Dan is er nog Kraantje Pappie. De Nederlander staat ook op de openingsavond van Pukkelpop. Zijn grootste hit is het muzikale meesterwerk Pompen.

Praktisch

Rock Zottegem gaat door op vrijdag 7 en zaterdag 8 juli. Tickets zijn hier verkrijgbaar.

Gesponsorde artikelen