‘Rocket League’ gratis te downloaden vanaf 23 september

Rocket League
Rocket League

Amerikaans ontwikkelaar Psyonix kondigde gisteren aan dat Rocket League op 23 september gratis te downloaden is. Dan zal het niet langer nodig zijn om als PlayStation 4– of Nintendo Switch-speler een online abonnement te hebben.

Als je het spel koopt nog voor het gratis op de markt komt, krijg je enkele in-game legacy-beloningen. Die bevatten DLC (downloadable content) van het spel zelf, of andere in-game accessoires om je auto’s aan te passen.

Epic Games

Enkele maanden geleden al kondigde de ontwikkelaar aan dat Rocket League omstreeks de zomer gratis zou worden. Psyonix is vanaf nu een onderdeel van Amerikaans ontwikkelaar Epic Games. “Vandaag is een grote dag voor ons hier bij Psyonix, want we sluiten ons officieel aan bij de Epic Games-familie”, zei de ontwikkelaar vorig jaar op hun website.

En die overname had gelukkig geen gevolgen voor het populaire spel Rocket League. “Je eerste vraag zou kunnen zijn: ‘Wat betekent dit voor Rocket League en zijn gemeenschap?’ En we zijn blij te kunnen zeggen dat de antwoorden alleen positief zijn. Rocket League is altijd een community-gedreven spel geweest en zal dat altijd blijven. Nu hebben we onze krachten gebundeld met Epic Games, en kunnen we onze community op nog grotere en betere manieren van dienst zijn!”

Overgang

En dat is ook de reden waarom het spel op 23 september gratis te verkrijgen is op Steam. Want op die dag zal de game overgezet worden naar de Epic Games Store. Na 23 september zal Rocket League dan ook uit Steam verwijdert worden. Wel zou er nog volledige ondersteuning zijn voor updates in de toekomst.

Gesponsorde artikelen