‘Rocko’s Modern Life’ krijgt Netflix Special met transgender personage

Rocko's Modern Life

Netflix gaat een special uitbrengen van Rocko’s Modern Life, een razend populaire cartoon uit de jaren ’90. De Nickelodeon-show eindigde in 1996, maar wordt nu nieuw leven in geblazen met een transgender personage.

Joe Murray, de animator en bedenker van de iconische reeks, bevestigt aan het Amerikaanse entertainmenttijdschrift Entertainment Weekly dat er een special van 45 minuten aankomt onder de naam Rocko’s Modern Life: Static Cling.

Veel veranderd in twintig jaar

Het personage Ralph Bighead, het kind van Ed en Bev Bighead, identificeert zich tegenwoordig als transgender vrouw. “Toen ik begon te schrijven, was ik me ervan bewust dat er verandering in de reeks moest komen”, legt Murray uit.

“Ik hield rekening met hoe de maatschappij veranderd is en wat er de afgelopen twintig jaar gebeurd is voor de ontwikkeling van de personages. Het voelde natuurlijk, want het ging niet alleen om verandering, maar ook om iemand die nagaat wie hij/zij is en om de moedige beslissing nemen om die verandering te omarmen.”

Nickelodeon: Ralph Bighead

“Noodzakelijk” personage

Voor een correcte vertolking van het personage Ralph/Rachel werkte Murray samen met Nick Adams van GLAAD, een Amerikaanse non-profitorganisatie die waakt over lhbt-rechten.

Volgens Adams is zo’n transgender personage in een cartoonreeks “mooi”, “hilarisch” en “noodzakelijk”: “De jongere karakters accepteren Rachel onmiddelijk en erkennen haar nog steeds als hun vriend. Bij de vader van Rachel duurt het echter langer om haar te accepteren, maar uiteindelijk beseft hij dat de liefde voor je eigen kind onvoorwaardelijk moet zijn. Dit verhaal van inclusie en aanvaarding is echt noodzakelijk in de huidige samenleving.”

Rocko’s Modern Life: Static Cling is vanaf vrijdag 9 augustus te bekijken op Netflix.

Netflix

Gesponsorde artikelen