Rode Duivels 1-0 voor aan de rust en staan zo op 45 minuten van de derde plaats op het WK!

Rode Duivels 1-0 voor aan de rust en staan zo op 45 minuten van de derde plaats op het WK!

De Rode Duivels staan op 45 minuten van de bronzen medaille. Na amper 4 minuten zette Thomas Meunier de Belgen op voorsprong. Met een sterke prestatie van Tielemans op het middenveld pakte de verrassende zet van bondscoach Martinez goed uit. 

Uitzonderlijke WK-actie:

Maak nu een gratis account op Unibet en ontvang direct 5 euro, helemaal voor niets!

En of de Belgen nog voor die derde plaats wilden gaan. Met Youri Tielemans in de basiself, in de plaats van de meer defensieve Marouane Fellaini, koos bondscoach Roberto Martinez er duidelijk voor om het spel te gaan maken.

Snelle openingsgoal

En dat rendeerde, want na amper een paar minuten mocht Engeland-doelman Pickford zich al omdraaien. Romelu Lukaku zag de ruimte in de rug van de Engelse defensie en speelde Nacer Chadli vrij. Die zag Thomas Meunier voor de goal die de bal maar binnen te tikken had.

De Belgen trokken na die snelle 1-0 niet achteruit maar bleven de Engelsen opjagen. Ook De Bruyne en Lukaku staken niet veel later de neus aan het venster, maar kon Pickford op die pogingen wel redding brengen.

Blessure Chadli

Na enkele tegenprikjes, waaronder een gevaarlijk schot van topscorer Harry Kane, verwaterde het spel een beetje. Alderweireld was er nog dichtbij op een corner, maar de 1-0 bleef op het bord staan. Net na het uur volgde toch minder nieuws voor de Rode Duivels, want bij een snelle counter speelde De Bruyne Chadli aan die zich in die versnelling blesseerde.

Met Thomas Vermaelen, die ook al de vorige wedstrijd tegen de Engelsen speelde, koos Roberto Martinez voor de meer verdedigende optie als vervanger. Vermaelen nam meteen zijn gekende positie centraal achterin in en Vertonghen schoof op naar de linksback.

Sterke Tielemans

De keuze voor Youri Tielemans wierp alvast z’n vruchten af, want de jonge middenvelder speelde een sterke eerste helft en toonde op verscheidene momenten z’n talent. De Belgen hadden met Tielemans een extra balvaste man op het middenveld en dat zorgde ervoor dat de Duivels de bal makkelijk in de ploeg konden houden.

Door die vroege 1-0 voorsprong zijn de Belgen nog maar 45 minuten verwijderd van die historische derde plaats. Komaan België!

Uitzonderlijke WK-actie:

Maak nu een gratis account op Unibet en ontvang direct 5 euro, helemaal voor niets!

Gesponsorde artikelen