Rode Duivels grijpen naast finale WK na nipte nederlaag tegen Frankrijk

Rode Duivels grijpen naast finale WK na nipte nederlaag tegen Frankrijk

België zal geen wereldkampioen voetbal worden. In een lastige wedstrijd had een sterk verdedigend Frankrijk genoeg aan een kopbaldoelpunt van Samuel Umtiti om met 1-0 te winnen. Zaterdag spelen de Rode Duivels tegen Engeland of Kroatië voor de derde plaats.

Uitzonderlijke WK-actie:

Maak nu een gratis account op Unibet en ontvang direct 5 euro, helemaal voor niets!

De Rode Duivels speelden tegen Frankrijk misschien wel de belangrijkste wedstrijd die de Belgische nationale voetbalploeg ooit speelde. Bij winst speelde België voor het eerst ooit de finale van een wereldkampioenschap voetbal.

Voor de wedstrijd pakte bondscoach Roberto Martinez uit met een verrassing door de geschorste Thomas Meunier te vervangen door Mousa Dembélé in plaats van de verwachte Yannick Carrasco of Thomas Vermaelen.

Weinig gevaar

Tegen de verdedigend ijzersterke Fransen begon de wedstrijd gesloten met enkele prikken aan beide kanten. Een bedrijvige Eden Hazard schoot de beste kant van de Belgen voorlangs. België sloot de eerste helft af met het meeste balbezit, maar had moeite om echt gevaarlijk te zijn.

Na de rust leek de wedstrijd op dezelfde manier te verlopen tot Les Bleus in de 51ste minuut een corner kregen. Verdediger Samuel Umtiti verschalkte de Belgen in de lucht en kopte de 1-0 binnen.

Frankrijk kruipt achteruit

Door de voorsprong kon de ploeg van bondscoach Didier Deschamps zijn geliefde spel spelen en nog verder achteruit kruipen. België greep in en wisselde Dembélé voor Dries Mertens. Het gevaar van de Rode Duivels nam toe, maar doelman Hugo Lloris bleef zijn netten schoon houden.

Ondertussen tikte de tijd ongenadig voort en mocht België ook een aantal keer klagen over de scheidsrechter. Zelfs toen Eden Hazard aan de rand van het strafschopgebied onderuit werd geschopt, floot de Uruguayaan Andres Cunha niet.

Zaterdag kleine finale

En zo bleef de pijnlijke 1-0 op het scorebord staan en gaat Frankrijk door naar de finale. België speelt zaterdag de kleine finale voor de derde plaats tegen de verliezer van het duel tussen Engeland en Kroatië.

Uitzonderlijke WK-actie:

Maak nu een gratis account op Unibet en ontvang direct 5 euro, helemaal voor niets!

Gesponsorde artikelen