Rode Duivels geland in Kopenhagen met eigen mondmaskers én een nieuwe uittenue

Rode Duivels uit
Isopix

De Rode Duivels spelen morgen hun eerste wedstrijd in de groepsfase van de Nations League. Ze nemen het daarbij op tegen Denemarken. De spelers zijn daarom vandaag al naar Kopenhagen gevlogen. Dat deden ze conform met de coronamaatregelen met hun eigen Rode Duivel-mondmaskers.

Morgen staan de Rode Duivels voor de eerste keer sinds de coronacrisis opnieuw samen op het veld. De Belgische nationale ploeg neemt het op tegen Denemarken in de eerste speeldag van de Nations League.

Kopenhagen

De eerste wedstrijd is de uitwedstrijd tegen Denemarken, waarvoor de Rode Duivels dus naar de Deense hoofdstad Kopenhagen moesten vliegen. De Rode Duivels staan daarbij niet boven de wet, dus moesten ook zij de vlucht maken met een mondmasker. Maar die kregen wel een speciale rood-zwarte uitvoering voor de nationale ploeg.

Normaal gingen de matchen van de Nations League in het voorjaar van 2020 gespeeld worden, maar door de uitbraak van het coronavirus werden deze wedstrijden uitgesteld. Op de Nations League valt een ticket voor het EK van 2020 te winnen. Dat EK werd normaal deze zomer gespeeld, maar werd uitgesteld naar volgend jaar.

Nieuwe uittenues

Morgen spelen de Rode Duivels dus hun eerste uitmatch in de tweede editie van de Nations League. En daarvoor hebben ze zich nieuwe uittenues aangemeten. Die zijn voor de gelegenheid niet langer geel, maar wel gebroken wit met rode en zwarte details.

De thuistenues voor het EK kenden we al. Dat zijn de rode shirts met “bandensporen”. Die krijgen we op dinsdag 8 september te zien in de thuiswedstrijd tegen IJsland.

Denemarken – België wordt morgen gespeeld om 20.45 uur. De match is live te volgen op VTM.

Gesponsorde artikelen