Left Right
scrollTop top

Rode Duivels loten haalbare tegenstanders in vervelende poule


Rode Duivels loten haalbare tegenstanders in vervelende poule

Engeland, Tunesië en Panama zijn de drie tegenstanders van België op het Wereldkampioenschap voetbal 2018 in Rusland. Daarmee loten de Rode Duivels haalbare tegenstanders. Ze zitten wel in groep G, de groep met de verste verplaatsingen.

De loting voor het WK 2018 in Rusland is voor de Rode Duivels goed uitgedraaid. Met Engeland, Tunesië en Panama loot België haalbare tegenstanders. De eerste wedstrijd wordt gespeeld op 18 juni tegen Panama, op 23 juni speelt België tegen Tunesië en op 28 juni wacht Engeland.

Als de Rode Duivels doorgaan naar de achtste finale ontmoeten ze een land uit groep H. Met Polen, Colombia, Senegal en Japan zitten ook daarin landen die België zou moeten aankunnen.

Zware tegenstander in kwartfinale

Bij groepswinst spelen de Rode Duivels hun achtste finale op 2 juli in Rostov. Als ze tweede worden in hun groep spelen ze op 3 juni in Moskou.

In een eventuele kwartfinale wacht mogelijk wel een serieuze klepper zoals Brazilië of Duitsland. Die wedstrijd wordt gespeeld op 6 of 7 juli in respectievelijk Kazan of Samara.

Verre verplaatsingen

Dat België in groep G zit is wel een tegenvaller. Die groep speelt namelijk wedstrijden in Sochi en Kaliningrad (tegen Engeland), respectievelijk zo’n slordige 1.100 en 1.300 kilometer van de uitvalsbasis van de Rode Duivels in Moskou.

“Niet té ver moeten reizen is belangrijk. Verplaatsingen van drie uur zouden onze voorbereiding verstoren”, zei bondscoach Martinez daarover in HLN.

De drie poulewedstrijden van België:

 • 18 juni 2018: België – Panama (in Sotchi)
 • 23 juni 2018: België – Tunesië (in Moskou)
 • 28 juni 2018: Engeland – België (In Kaliningrad)

Groep des Doods?

Een echte ‘Groep des Doods’ is er dit jaar niet al zullen enkele landen wel minder tevreden zijn met hun loting. Marokko, een van de sterkere Afrikaanse landen, zit in de groep met Portugal en Spanje.

Ook favoriet Duitsland zal direct in vorm moeten zijn want met Mexico en het Zweden van Zlatan Ibrahimovic heeft het twee gevaarlijke tegenstanders in zijn groep. Als zij, of Brazilië, er niet in slaagt zijn groep te winnen, spelen ze in de volgende ronde tegen elkaar.

Ook IJsland zal niet tevreden zijn met de loting. Het eiland plaatste zich voor het eerst voor een WK maar moet het opnemen tegen Argentinië, Kroatië en Nigeria.

De volledige loting:

In Engeland leeft de schrik alleszins voor de Rode Duivels

Ook de Rode Duivels reageren op de loting:


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  42.983.766
 • Aantal
  doden
  1.153.553
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  321.031
 • Aantal
  doden
  10.810