Rode Duivels verslaan eenvoudig Panama op WK na geduldige wedstrijd

Rode Duivels verslaan eenvoudig Panama op WK na geduldige wedstrijd

België heeft zijn eerste wedstrijd op het wereldkampioenschap voetbal in Rusland zonder veel moeite gewonnen. Na 0-0 aan de rust bleven de Rode Duivels in de tweede helft geduldig wachten op kansen. En die kwamen er ook. Dries Mertens opende de score en dankzij twee doelpunten van Romelu Lukaku werd het zelfs nog 3-0.

Uitzonderlijke WK-actie:

Maak nu een gratis account op Unibet en ontvang direct 5 euro, helemaal voor niets!

Dat de eerste wedstrijd op het WK voetbal niet eenvoudig is, bewezen in Rusland al toplanden zoals Argentinië, Brazilië en Duitsland. De Rode Duivels begonnen dan ook gefocust aan hun wedstrijd tegen WK-debutant Panama, al leverde dat aanvankelijk niet zoveel kansen op.

Eden Hazard, Romelu Lukaku en Dries Mertens wisten te dreigen, maar tot scoren kwamen de Belgen niet in de eerste helft. Aan de andere kant had Thibaut Courtois bijzonder weinig werk, hoewel de Panamezen veel krachten verspilden met hun fysiek vermoeiende voetbal.

Geniale ingeving Dries Mertens

Bondscoach Roberto Martinez greep in de rust dan ook niet in en gaf duidelijk mee aan zijn ploeg om geduldig te blijven zoeken naar die opening. Die kwam er al in de 47ste minuut, al was het vooral de geniale ingeving van Dries Mertens die zorgde voor de 1-0 op het scorebord.

Daarna namen de Rode Duivels even hun voet van het gaspedaal maar Panama was te onmondig om daarvan te profiteren. Courtois bleef werkloos terwijl er voor de Belgen in de aanval steeds meer ruimte kwam.

Lukaku profiteert van de ruimte

Van die ruimte profiteerde Romelu Lukaku optimaal om de score aan te dikken tot 3-0. Eerst kopte hij een mooie voorzet van Kevin De Bruyne sterk binnen en even later scoorde hij op de counter zijn tweede van de avond. Zo werd het al bij al een eenvoudige zege voor de Rode Duivels.

Zaterdag wacht de tweede wedstrijd tegen Tunesië, op papier een sterkere tegenstander. Volgende week donderdag staat de topper tegen Engeland op het programma.

Gesponsorde artikelen