Left Right
scrollTop top

Rode Duivels winnen dan toch van Engeland en ontmoeten Japan in achtste finale


Rode Duivels winnen dan toch van Engeland en ontmoeten Japan in achtste finale

De Belgische B-ploeg heeft dan toch niet bewust verloren in zijn laatste groepswedstrijd tegen Engeland. In een gematigde wedstrijd zorgde Januzaj voor het enige doelpunt en dus de 0-1 zege. Zo komen de Rode Duivels in de achtste finale uit tegen Japan.

Voor de wedstrijd tussen België en Engeland is er heel veel gezegd en geschreven. De tweede plaats in groep H zou namelijk in de rest van het tornooi makkelijkere tegenstanders en minder verre verplaatsingen opleveren.

Roberto Martinez voerde bij de Rode Duivels dan ook negen wissels door terwijl zijn Engelse collega Gareth Southgate acht spelers wisselde. Het was dan ook afwachten of die B-ploegen echt voor de zege zouden gaan of niet.

Twee gele kaarten … en één doelpunt

Voor de wedstrijd stond België op de tweede plaats in de groep omdat het één gele kaart meer had gekregen dan Engeland in de eerste twee groepswedstrijden. Toen Yoeri Tielemans en Leander Dendoncker na een half uur elk nog een gele kaart pakken, leek de opdracht van de Rode Duivels duidelijk.

Maar na de rust leek België er ineens toch zin in gekregen te hebben en Adnan Januzaj, voor velen dé verrassing in de selectie, scoorde mooi de 0-1. Daarna bloedde de wedstrijd snel door met aan elke kant nog één grote kans, maar zowel Marcus Rashford als de ingevallen Dries Mertens zagen hun schot gered worden door de keeper.

Kompany en Vermaelen zijn terug

Positief was ook de korte invalbeurt van Vincent Kompany die een kwartier voor tijd Thomas Vermaelen kwam vervangen. We hebben achterin dus twee nieuwe sterke pionnen om uit te kiezen in de rest van het tornooi. Dat tornooi gaat maandag verder met de achtste finale tegen Japan.

Bekijk de goal van Januzaj:

Zo ziet de rest van het WK eruit:


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  44.474.616
 • Aantal
  doden
  1.173.928
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  368.337
 • Aantal
  doden
  11.170