Left Right
scrollTop top

Rode Duivels winnen in de modder van Bosnië na knotsgekke wedstrijd met zeven doelpunten


Rode Duivels winnen in de modder van Bosnië na knotsgekke wedstrijd met zeven doelpunten

De Rode Duivels hebben hun WK-kwalificatiewedstrijd in Bosnië gewonnen. Na een knotsgekke match won België met 3-4, maar veel kijkers zullen toch vooral het afschuwelijke veld in Sarajevo onthouden.

De Rode Duivel waren al voor de wedstrijd zeker van kwalificatie voor het wereldkampioenschap voetbal in 2018 in Rusland, maar toch was de wedstrijd in Bosnië nog belangrijk. Om reekshoofd te zijn en zo de sterkere landen te ontwijken op dat WK mocht niet verloren worden.

Voor de wedstrijd op gang werd gefloten, sprak iedereen over het afschuwelijk slechte, modderige veld in het Grbavica Stadion in Srarajevo. Goed voetballen leek moeilijk. Maar de Rode Duivels bewezen al snel het tegendeel en al na 4 minuten zagen de fans een doelpunt van Thomas Meunier. Daarna leken de Belgen even te slapen en aan de rust stond Bosnië ineens 2-1 voor.

Uitblinker Carrasco

Wat bondscoach Roberto Martínez tijdens die rust gezegd heeft, weten we niet, maar na de pauze leek iedereen er opeens weer zin in te hebben. Vooral de onvermoeibare Yannick Carrasco maakte indruk en lag aan de basis van de twee volgende doelpunten. Afwerkers Michy Batshuayi en Jan Vertonghen zorgden voor 2-3 en België stond weer op voorsprong.

Maar nog was het niet gedaan met de doelpunten in de spektakelwedstrijd. In de 82ste minuut scoorde Bosnië de 3-3, maar Yannick Carrasco was duidelijk nog niet moe. Hij maakte één minuut later zelf de beslissende 3-4. Een mooie overwinning voor de Rode Duivels en veel tevreden fans.

Al gingen de meeste commentaren op sociale media ook na de wedstrijd over het veld. Dat zag er tegen het einde van de match dan ook meer uit als een patattenveld dan een voetbalveld. Maar het zorgde wel voor leuke reacties op Twitter.

Misschien hadden we inderdaad Nys moeten opstellen …

Er was op het einde meer modder dan gras

Al is dit misschien een beetje overdreven …

Gelukkig spraken sommigen ook over de zeven doelpunten

Hier nog eens de uitslag:

Dinsdag spelen de Rode Duivels in Brussel tegen Cyprus


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  43.477.005
 • Aantal
  doden
  1.159.319
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  321.031
 • Aantal
  doden
  10.810