Left Right
scrollTop top

Rode Duivels winnen overtuigend van Tunesië en plaatsen zich (als alles goed gaat) voor de achtste finales van het WK


Rode Duivels winnen overtuigend van Tunesië en plaatsen zich (als alles goed gaat) voor de achtste finales van het WK

De Rode Duivels hebben hun tweede wedstrijd in de groepsfase van het WK op verpletterende wijze gewonnen. Door de twee doelpunten van Romelu Lukaku wordt hij nu, samen met Cristiano Ronaldo, topscorer van dit WK. Morgen kunnen de Rode Duivels zeker zijn van de plaatsing voor de tweede ronde. 

Uitzonderlijke WK-actie:

Maak nu een gratis account op Unibet en ontvang direct 5 euro, helemaal voor niets!

5-2, dat zijn de harde cijfers die de Rode Duivels kunnen voorleggen na hun tweede match in de groepsfase van het Wereldkampioenschap Voetbal in Rusland. Aanvankelijk werd gedacht dat de Rode Duivels het moeilijker zouden hebben tegen Tunesië dan tegen Panama eerder deze week. Maar de Rode Duivels speelden agressief, gevarieerd en snel voetbal, waarmee ze de Tunesiërs met gemak wisten af te schudden.

Doelpuntenrijke wedstrijd

Al in de zevende minuut kreeg België van de scheidsrechter een terechte penalty, die Eden Hazard vakkundig tussen de palen plaatste. Niet veel later knalde Romelu Lukaku ook zijn eerste van de wedstrijd tegen de netten. Maar de tegenreactie van de Tunesiërs liet niet lang op zich wachten, twee minuten later trilden de netten achter Thibaut Courtois.

Maar net voor de rust vond Romelu Lukaku voor de tweede keer het doel, waardoor de Rode Duivels met een comfortabele 3-1 op het scorebord gaan rusten. De Belgen kwamen met dezelfde strijdvaardigheid uit de kleedkamers, waarna Eden Hazard in het begin van de tweede helft de cijfers op 4-1 bracht. Uiteindelijk was het Michy Batshuayi die de netten van de Tunesiërs voor de vijfde keer deed trillen. In de laatste minuten van de extra time wist Tunesië uiteindelijk nog een keer, tevergeefs te scoren. Maar de Rode Duivels demonstreerden hun kunnen en tonen zich klaar voor de rest van het kampioenschap.

Achtste finales

Door deze overwinning zijn de Rode Duivels voorlopig groepsleider met 6 punten op 6. Als Engeland morgen niet verliest, stoot België dus door naar de achtste finales van het Wereldkampioenschap.

In het onwaarschijnlijke scenario dat Engeland morgen verliest tegen Panama, komen Panama en Engeland op 3 punten. Als Panama z’n wedstrijd tegen Tunesië dan wint en België verliest van Engeland, komt het uiteindelijk neer op het doelpuntensaldo, dat van België ligt momenteel op zes waar Engeland en Panama het voorlopig met een saldo van respectievelijk één en min drie doelpunten moeten stellen. (Hoe het precies in z’n werk gaat bij een gelijke score in de groepsfase, lees je hier.)

Romelu Lukaku topscorer

Door zijn twee doelpunten deze wedstrijd is Romelu Lukaku, met vier doelpunten op z’n naam, voorlopig topscorer op dit WK. Die positie moet hij momenteel delen met Cristiano Ronaldo, die een hattrick (drie doelpunten), scoorde in zijn openingswedstrijd. Lukaku werd op de 58ste minuut gewisseld voor Fellaini, waardoor hij geen derde doelpunt kon maken in deze wedstrijd. Mogelijk gaat het hier over een (lichte) blessure, maar hierover zal ongetwijfeld nog wel gecommuniceerd worden.

Romelu ‘Big Rom’ Lukaku wordt al door verschillende kenners omschreven als dé man van het WK en het lijkt hem ook echt te gaan lukken om met die titel naar huis te gaan. Zo schreef de Britse krant The Telegraph onlangs dat “Romelu Lukaku een recordbrekende scorer zal worden op internationaal niveau als hij zijn huidige doelpuntencijfer hoog kan houden.” En dat deed hij dus met verve vandaag. Lukaku zit momenteel op een totaal van 40 doelpunten voor onze nationale ploeg en dat terwijl hij amper 25 jaar oud is.

Uitzonderlijke WK-actie:

Maak nu een gratis account op Unibet en ontvang direct 5 euro, helemaal voor niets!


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  45.576.990
 • Aantal
  doden
  1.188.787
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  412.314
 • Aantal
  doden
  11.452