Left Right
scrollTop top

Rode Duivels worden koninklijk onthaald na historische prestatie


Rode Duivels worden koninklijk onthaald na historische prestatie

We moeten je waarschijnlijk niet meer vertellen dat België gisteren derde is geworden op het WK voetbal. De Rode Duivels versloegen Engeland met 2-0 in de kleine finale. Hoera! Vandaag kregen ze in België een koninklijke ontvangst waarna ze op een volgepakte Brusselse Grote markt de supporters gaan groeten. Het feest is zeker nog niet voorbij!

Met de derde plaats doen de Rode Duivels het één plaatsje beter dan de nationale ploeg die vierde werd op het WK van 1986. Die historische prestatie verdient natuurlijk een gepaste huldiging.

Koninklijk ontvangst

Alle Duivels krijgen om 12.30 uur een mooie ontvangst in het Kasteel van Laken. Daar worden ze opgewacht door Koning Filip en Koningin Mathilde. Ook hun dochtertje Eléonore staat te popelen om haar helden te feliciteren. Enkel verdediger Toby Alderweireld zal de festiviteiten niet meemaken, hij ligt ziek in bed.

Waar is dat feestje? Op de Grote Markt in Brussel!

Na een korte receptie in het kasteel vertrekt de nationale ploeg voor een rit door Brussel in een open bus. Zo kunnen ze onderweg alle supporters groeten en hun medailles showen.

Om 15 uur worden ze dan uiteindelijk verwacht op de Grote Markt in Brussel. Die staat nu al helemaal volgepakt met mensen, letterlijk elke vierkante meter is bezet. De politie waarschuwt zelfs om niet meer te komen, want er is gewoon geen plek meer.

Er bestaat geen twijfel over dat er een heus volksfeest zal losbarsten wanneer onze Duivels daar zullen aankomen.

BRONS IS VAN ONS! <3


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  43.944.089
 • Aantal
  doden
  1.166.685
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  333.718
 • Aantal
  doden
  10.899