Ronaldo verlaat Real Madrid en gaat naar Juventus voor 112 miljoen euro

Ronaldo verlaat Real Madrid en gaat naar Juventus voor 112 miljoen euro

Wat lang een van de zovele wilde geruchten leek, is toch waarheid geworden: Cristiano Ronaldo verlaat na 9 jaar Real Madrid. De 33-jarige Portugees trekt naar Juventus, de recordkampioen in Italië. Met de transfer is een bedrag van 112 miljoen euro gemoeid en daarmee is de transferzomer in het voetbal nu echt begonnen.

Terwijl in Rusland het wereldkampioenschap voetbal zijn einde nadert met vanavond de historisch halve finale tussen België en Frankrijk en morgen de andere halve finale tussen Engeland en Kroatië, zijn de uitgeschakelde spelers al bezig met volgend seizoen.

Dat voetbalseizoen zal er anders uitzien dan we de afgelopen negen jaar gewoon waren. Wereldster Cristiano Ronaldo verlaat namelijk Real Madrid en de Spaanse Primera División en trekt naar de Serie A. Daar zal hij uitkomen voor Juventus, dat de laatste zes seizoenen de Italiaanse titel pakte en dus alleen nog maar onoverwinnelijker lijkt te worden.

“El Real Madrid será siempre su casa”

De geruchten van de overgang van Ronaldo naar Juventus hangen al enige tijd in de lucht. De Portugese superster wordt echter ieder jaar met verschillende ploegen in verband gebracht en dus was het wachten op een officiële bevestiging.

Die kwam er vandaag eerst van Real Madrid. De Spaanse club liet op zijn sociale media weten dat het Ronaldo laat vertrekken naar Juventus. “Wij laten weten dat het instemt met het verzoek van de speler Cristiano Ronaldo om te vertrekken naar Juventus”, schrijven ze in een mededeling. “El Real Madrid será siempre su casa (Real Madrid zal altijd je thuis zijn, red.).”

Meer dan één doelpunt per wedstrijd

Real Madrid kocht Cristiano Ronaldo in 2009 voor 94 miljoen euro, toen een recordbedrag, van Manchester United. In negen seizoenen voor de Spaanse club speelde hij 438 wedstrijden. Daarin scoorde Ronaldo 451 doelpunten en gaf hij 119 assists.

In die tijd won ‘De Koninklijke’ vier keer de Champions League, twee Spaanse titels, twee keer de Copa Del Rey en twee keer de Spaanse supercup. Ronaldo zelf won ik die tijd vier keer de Ballon d’Or en werd drie keer Europees topschutter.

¡Hala Madrid!

Met een persoonlijke brief nam hij afscheid van de club waarvoor hij negen jaar speelde. “Mijn jaren bij Real Madrid waren mogelijk de gelukkigste uit mijn leven. Ik voel enorme dankbaarheid voor deze club en voor deze stad”, schrijft hij.

“Ik geloof echter dat het moment is aangebroken voor iets nieuws. Ik hoop dat iedereen mijn keuze kan begrijpen. Ik mag dan wel vertrekken, Real Madrid heeft mijn hart veroverd en zal altijd als een thuis voelen”, besluit Cristiano Ronaldo. “¡Hala Madrid!

112 miljoen euro, contract van vier jaar

Juventus bevestigde iets later de komst van de Portugese superster. De 33-jarige aanvaller tekent in Italië een contract van maar liefst vier seizoenen. Ronaldo liet in het verleden al meermaals uitschijnen dat hij tot zijn 40ste wil blijven voetballen. Veel volgers verwachten dat hij uiteindelijk zijn carrière zal afsluiten in de Verenigde Staten, maar eerst zal hij dus nog vier jaar te zien zijn in het shirt van Juventus.

De ‘Oude Dame’ betaalt in totaal 112 miljoen euro voor Cristiano Ronaldo. Het wordt daardoor de vierde duurste voetbaltransfer ooit, na die van Neymar (222 miljoen euro), Kylian Mbappé (145 à 180 miljoen euro) en Philippe Coutinho (120 à 160 miljoen euro).

Nieuwe recordzomer?

Met de miljoenentransfer van Ronaldo lijkt een nieuwe recordzomer begonnen in de voetbalwereld. Vorige zomer gaven de vijf grootste voetbalcompetities in titel 4,6 miljard euro uit aan transfers, een record. Acht van de tien duurste transfers ooit gebeurden in de laatste twee jaar.

Het zal veel voetbalsupporters dan ook niet verbazen als, eens het WK voetbal erop zit, er opnieuw met miljoenen wordt gesmeten door de Europese topclubs. Het wordt afwachten of deze zomer het record van vorig jaar gebroken wordt.

Gesponsorde artikelen