Ronde van Frankrijk: Coronavirus heeft ook een eerste Belg te pakken

Het coronavirus heeft voor een zoveelste opgave gezorgd in de Ronde van Frankrijk. Met Tim Wellens (Lotto Soudal) is er nu ook een Belg die door een positieve test de Tour moet verlaten. Hij verscheen daardoor vanmorgen niet aan de start van de 17de rit.

Het is ondertussen bijna een dagelijkse jammerlijke traditie geworden in deze Ronde van Frankrijk. Zo goed als iedere ochtend begint de rit met een bericht dat een renner niet van start is kunnen gaan na door een positieve coronatest. Aan de start van de zware Pyreneeënrit in Saint-Gaudens is het volgende slachtoffer de Belg Tim Wellens. Hij moet dus amper vijf dagen voor het einde van de Ronde van Frankrijk naar huis.

Tim Wellens hoopte deze Tour, na een eerdere ritzege in de Giro en de Vuelta, het trio ritzeges in Grote Rondes compleet te maken. De 31-jarige Belg van Lotto Soudal bleek echter niet in topvorm. Opvallend genoeg was hij juist gisteren in de zestiende rit het dichtst bij een overwinning. Wellens was toen namelijk mee in een grote vroege vlucht. Dichter dan een 22ste plaats in Foix raakte hij wel niet. Mogelijk had Wellens toen dus al wat last van zijn coronabesmetting.

Tweede Belgische opgave

Met het vertrek van Tim Wellens verdwijnt een tweede Belg uit de 109de Ronde van Frankrijk. Olivier Naesen (AG2R Citroën) moest eerder al opgeven in de elfde rit. Ook hij vertoonde toen alle symptomen van een coronabesmetting, maar testte de ochtend voor zijn opgave wel negatief. Of hij nadien wel positief bleek, is niet bekend.

Meer
Lees meer...