Room AI: Zo helpt artificiële intelligentie je aan een nieuw interieur

Er zijn nog maar weinig zaken waarbij je niet de hulp van artificiële intelligentie kan inroepen. Zelfs bij de keuze van je interieur hoef je nu niet meer naar een binnenhuisarchitect te gaan. De start-up Room AI kan met één foto van je woonkamer namelijk al een volledig andere ruimte creëren.

Verhuis je binnenkort en heb je geen idee hoe je je huis precies wil inrichten? Of is een kamer dringend aan vernieuwing toe? Dan is Room AI misschien wel een optie. De site kan met behulp van enkele foto’s namelijk een volledig nieuwe invulling geven aan je ruimtes. De volledige versie is betalend, maar met een demoversie krijg je wel al een idee van wat mogelijk is.

Room AI

De bètaversie van Room AI is op dit moment beschikbaar via roomai.com, maar binnenkort hoopt de start-up ook echt van start te kunnen gaan. Op de site kan je je eigen foto’s ingeven, waarna artificiële intelligentie je helpt met het maken van de juiste interieurkeuzes. Om de extensie op weg te helpen, krijg je als gebruiker uit alvast meer dan 40 verschillende stijlen kiezen. Denk daarbij aan Japanse Zen, Futuristisch, Regency, Minimalistisch, enzovoort.

Die diensten zijn op dit moment enkele keren gratis te gebruiken in de demoversie. Als je ook nog kleuren, exacte kamers en materialen wil toevoegen, dan moet je een van de betalende opties kiezen. Die betalende opties zijn opgedeeld in drie categorieën: Standard (26,73 euro per maand), Pro (91,25 euro per maand) en Team (275 euro per maand). Die laatste twee zijn vooral bedoeld voor bedrijven die professioneel gebruik willen maken van het programma.

Demoversie

Voor de nieuwsgierigen is er een gewone, gratis, demoversie beschikbaar. Daarbij kan je maximum vijf stijlen kiezen uit de voorgestelde opties én kan je één foto van je huidige interieur doorgeven. Daarna doet de AI zijn werk en krijg je een aangepaste versie van die ruimte.

Daarbij houdt de AI wel rekening met de meubels die al in je interieur staan. Zo zal die een tafel met vier stoelen bijvoorbeeld behouden, maar zal die de tafel wel een andere aankleding geven. Afhankelijk van welke stijl je dan kiest, worden sommige meubels ook vervangen.

Via de applicatie kan je verschillende stijlen aanduiden. (Bron: Room AI)

Zelf proberen? Dat kan op de site van Room AI.

Meer
Lees meer...