Rooney Mara zal iconische Audrey Hepburn spelen in nieuwe biopic van Apple Studios

Apple heeft weer een groot filmproject binnengehaald zo blijkt, want Apple Studios zal binnenkort beginnen met de productie van een autobiografische film over het leven van de legendarische actrice en stijlicoon Audrey Hepburn. De Amerikaanse actrice Rooney Mara zal de hoofdrol van Hepburn alsook de rol van producent op zich nemen, terwijl de filmmaker van Call Me By Your Name, Luca Guadagnino, de biopic zal regisseren.

De twee maal voor een Oscargenomineerde actrice Rooney Mara zal in de huid kruipen van Audrey Hepburn in een aankomende autobiografische film. Die zal worden geregisseerd door Luca Guadagnino, de Italiaanse regisseur die vooral bekend is van de Oscargenomineerde film Call Me By Your Name (2018) met Timothée Chalamet en Armie Hammer in de hoofdrollen, maar ook van A Bigger Splash en zijn remake van Suspiria met actrices Tilda Swinton en Dakota Johnson.

Schrijver, producent, regisseur

De film wordt geschreven door Michael Mitnick, die met Guadagnino samenwerkte aan de kortfilm The Staggering Girl uit 2019, en die ook nog een biopic over Jim Henson in productie heeft.

Rooney Mara werd al genomineerd voor een Oscar voor haar rol in Todd Haynes’ romance Carol én voor haar rol in David Finchers remake van The Girl With the Dragon Tattoo. Daarnaast was ze nog te zien in Lion, Her, Mary Magdalene en zeer recent nog in de neo-noirfilm Nightmare Alley van legendarische regisseur Guillermo del Toro, naast Bradley Cooper en Cate Blanchett.

Deadline heeft afzonderlijk vernomen dat Mara ook de producent is van het speelfilmproject. De film is Mara’s derde productie na de documentaire The End of Medicine en The Truth About Emmanuel. Apple Studios is de producent.

Audrey Hepburn

Audrey Hepburn werd geboren in ons land in Elsene, Brussel, in 1929 als de dochter van een Nederlandse barones en een Britse diplomaat. Ze groeide op in Nederland tijdens de Tweede Wereldoorlog, toen de Duitsers het land bezetten. Hepburn gebruikte de naam Edda van Heemstra, omdat een Engels klinkende naam gevaarlijker werd geacht tijdens de Duitse bezetting in die tijd. Ze zou ballet studeren in Amsterdam in 1945 en trad regelmatig op als danseres om geld in te zamelen voor het verzet, via haar balletschoenen smokkelde ze ook allerlei berichten door. In 1950 werd ze op een strand in Monte Carlo, Monaco, opgemerkt door de Franse Schrijfster Colette die haar castte als de hoofdrolspeelster in de Broadway-verfilming van haar novelle Gigi, een rol die Hepburn veel lof opleverde.

Ongeveer twee à drie jaar later won Hepburn voor één enkele prestatie een Oscar, een Bafta en een Golden Globe dankzij haar rol in Roman Holiday, wat het begin vormde van een opmerkelijk succesvolle filmcarrière, waarvan ze zich 14 jaar later grotendeels uit terugtrok om haar gezin groot te brengen en voor Unicef te werken.

Hepburns elegante optredens in films als Roman Holiday, Sabrina en My Fair Lady, in combinatie met haar iconische imago en humanitaire acties, hebben ervoor gezorgd dat ze zelfs na haar dood in 1993, op 63-jarige leeftijd, nog steeds jarenlang in het publieke bewustzijn is gebleven.

Meer
Lees meer...