Rudi Vranckx is er klaar mee op Twitter en blokkeert volgers: “Het gif moet eruit”

Rudi Vranckx is er klaar mee op Twitter en blokkeert volgers: “Het gif moet eruit”

VRT-reporter en Midden-Oostenspecialist Rudi Vranckx is het wel gewoon om wat commentaar te krijgen, maar nu heeft hij er genoeg van. Dat blijkt uit een opvallend bericht op Twitter, waarbij Vranckx scherp is voor de twitteraars die hem al in de eerste week van dit jaar door het slijk trokken.

Rudi Vranckx moet één van de bekendste reporters in België zijn. Voor de openbare omroep gaat hij van conflictgebied naar de debattafel. Vaak zie je hem in het Midden-Oosten, waar de man jaren ervaring heeft. Maar daar is niet iedereen even enthousiast over: een niche aan twitteraars maakt er blijkbaar een hobby van om Vranckx te beledigen. Dat laat hij meestal over zich heen gaan, maar nu is de maat vol voor Vranckx, dat laat hij weten op Twitter.

Rudimania: Vranckx liet één aula aan de Ugent op spectaculaire wijze vollopen.

Twitterhaat

“Graag uw aandacht voor een kleine bloemlezing van Twitterhaat die de eerste week van dit jaar gebracht heeft. (Voor de liefhebbers: het was een veelvoud hiervan”, klinkt het eerst. De daaropvolgende opsomming oogt inderdaad niet erg fraai. “Ik kom u zelf nog buitenzetten”, “onnozel menneke (sic)”, “is uw arafatsjaaltje al gestreken”: het zijn geen uitspraken die je wil inkaderen. En erg serieus moet je ze ook niet nemen, maar zoals Vranckx zegt: de beledigingen blijven maar komen.

Vranckx liep, volgens de ploeg van DIW, ook al eens over naar Al Qaeda.

Dus gaat de VRT-reporter over tot dramatischere maatregelen. Want hij is, dat mag duidelijk zijn, de racistische praat beu. “Hier stopt het. Ik heb jarenlang niemand geblokkeerd, maar zo kan het niet verder. Wie het niet kan laten om te beledigen, wordt geblockt. Het gif moet er echt uit.”

“Groot gelijk”

Uiteraard kwamen er veel reacties van Vranckx’ 50.000+ volgers. “Groot gelijk”, is de teneur, één twitteraar reageert zelfs “dat hij zich vaak vragen stelt bij zijn werk”, maar dat “niemand zich moet laten beledigen.”

Maar dan zijn er natuurlijk ook mensen die niet begrijpen waarom een journalist zogezegd niet in discussie wil gaan. Ook daar heeft Vranckx een antwoord op.

Twitterhaat, het is helaas een bekend fenomeen voor iedereen die er vaak op zit. Aangezien de onderwerpen die Vranckx vaak aansnijdt, ook voor veel de debat zorgen, is het niet onlogisch dat de gemoederen al eens hoog oplaaien. Maar dat hij de haters uiteindelijk blokkeert, dat kan je ‘m ook niet verwijten. Dat illustreerde hij uiteindelijk ook zelf met deze mooie set verwijten.

“Rudy, ge zijt een strandJANET en FAKE NEWS!!! als ik u tegenkom smijt ik uw tanden eruit want hersenen heb je duidelijk niet meer!!”, staat er te lezen. Tja, daar is die blokkeer-knop natuurlijk voor uitgevonden.

Gesponsorde artikelen