Rudimania: waanzinnig populaire Rudi Vranckx lokt al 6.000 studenten naar lezing

Rudimania: waanzinnig populaire Rudi Vranckx lokt al 6.000 studenten naar lezing

Rudi Vranckx geeft in maart een lezing aan de universiteit van Gent en daar zullen een pak studenten op afkomen. Volgens de Facebook-pagina van het evenement hebben al bijna 6.000 mensen hun komst bevestigd.

De lezing in samenwerking met studentenclubs Politeia en Stura ligt al enkele maanden vast, maar gisteren ging het plots keihard toen het evenement op Facebook werd geplaatst. Alsof het om de inschrijving voor de ticketverkoop van Tomorrowland gaat, zo snel is het aantal gasten van de lezing gestegen. Voor de studentenkringen is dit verrassend nieuws, ze zullen zelfs moeten uitwijken voor de komst van Vranckx op 18 maart. Ze zullen daarom in de aula van het UFO terechtkunnen.

“Ik kan het niet vatten”

Rudi Vranckx is ook wel wat verrast door zijn nieuwe rock-‘n-roll-status. “Ik ben zowaar overrompeld, zo een opkomst had ik niet verwacht. Maar gezien de snelheid waarmee het nieuws zich op de sociale media verspreidt, is dat misschien niet zo verbazend”, reageert hij in het Gentse studentenblad Schamper. “Ik heb ook al lezingen gegeven op de KU Leuven, voor twee volle aula’s. Dat er zoveel mensen mensen komen om mij te horen spreken, kan ik bijna niet vatten.”

Dat zijn lezing boeiend kan worden, daar bestaat geen twijfel over. Zelf wil hij nog niets kwijt over de inhoud. Hij wil de actualiteit van de komende maanden nog even afwachten. Zeker met de gruwel in Parijs van de voorbije week. Vranckx belooft het wel heel persoonlijk aan te zullen pakken.

Natuurlijk moeten we ook nog afwachten of er daadwerkelijk duizenden studenten aanwezig zullen zijn, aangezien het om een evenement op Facebook gaat en veel studenten zich tijdens de blok laten verleiden om regelmatig naar de netwerksite te surfen.

(Bronnen: Schamper, Facebook)

Gesponsorde artikelen