Left Right
scrollTop top

Rugbyploeg Nieuw-Zeeland brengt eerbetoon aan Maradona voor wedstrijd tegen Argentinië


Nieuw-Zeeland All Blacks haka
© Isopix

Een mooi moment zaterdag voor de rugbywedstrijd tussen Argentinië en Nieuw-Zeeland. Vlak voor de All Blacks begonnen aan hun traditionele haka stapte kapitein Sam Cane naar voor en legde hij een Nieuw-Zeelands shirt op het veld met het nummer 10 en de naam van de overleden voetballegende Diego Maradona erop.

De dood van de voormalige voetballer Diego Maradona (60) eerder deze week beroert de hele sportwereld. Ook in de rugbywereld wordt aan de Argentijn gedacht. Toen de spelers van Nieuw-Zeeland voor de wedstrijd in de Tri-Nations Series klaarstonden voor het traditionele haka besloten ze eerst Maradona te eren.

Respect

Kapitein Cane stapte naar voren en legde op het midden van het veld een All Blacks-shirt met de naam Maradona en zijn nummer 10 erop. De Argentijnse spelers die arm in arm stonden konden het mooie gebaar duidelijk waarderen en knikten instemmend.

“Het was een teken om ons respect te betuigen aan een Argentijnse legende, ook een wereldtopper in zijn vakgebied”, legde Cane na afloop uit aan The Associated Press. “Rugby is in de eerste plaats een spel dat gebaseerd is op respect en dit was het respectvolle en juiste om te doen.”

Revanche voor All Blacks

Het idee voor het eerbetoon kwam van haka-leider TJ Perenara. Na het neerleggen van het shirt begon hij dan ook aan de haka met de rest van de All Blacks.

Nieuw-Zeeland had namelijk iets recht te zetten tegen de Pumas van Argentinië. Twee weken geleden verloor het in de Tri-Nations Series namelijk na dertig onderlinge confrontaties voor het eerst ooit van Argentinië. Deze keer lieten ze zich niet verrassen en werd het overtuigend 0-38.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
 • Aantal
  doden
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  678.839
 • Aantal
  doden
  20.435