RuPaul kondigt nieuwe dragrace-serie aan met bekende mensen

RuPaul
EPA

De Amerikaanse tv-serie RupPaul’s Drag Race krijgt een update. RuPaul komt met een nieuwe spin-off waarbij bekende mensen het tegen elkaar zullen opnemen. Die serie krijgt dan ook de toepasselijke naam RuPaul’s Celebrity Drag Race en start volgend jaar.

RuPaul’s Drag Race bestaat ondertussen al tien jaar en is nog altijd een groot succes in de Verenigde Staten. Zo won de show dit jaar negen Emmy’s en de verschillende winnaars van het programma houden er vaak een succesvolle carrière op na. Maar ook bij ons wordt de serie steeds populairder door de streamingdienst Netflix.

RuPaul’s Celebrity Drag Race

Nu bedacht RuPaul dus een spin-off van de serie met bekende mensen. Wie er allemaal gaat meedoen, is nog niet duidelijk, maar de serie moet in 2020 op tv komen. Het seizoen zal vier afleveringen tellen waarbij twaalf sterren omgetoverd zullen worden tot echte dragqueens. Het prijzengeld gaat niet naar de deelnemers zelf, maar zal aan een goed doel gegeven worden.

Om alles in goede banen te leiden, zullen de bekendheden begeleid worden door deelnemers aan de gewone serie. Onder andere Alyssa Edwards, Kim Chi, Trixie Mattel en Vanessa Vanjie Mateo zullen de bekende mensen ondersteunen en begeleiden.

“Aan drag doen wil niet zeggen dat je jezelf verandert, het laat net zien wie je echt bent. Ik kan echt niet wachten wat er zal gebeuren als onze bekende deelnemers omgetoverd worden tot dragqueens”, vertelde RuPaul aan Vanity Fair.

America’s Next Top Model voor dragqueens

In 2009 bedacht zanger, schrijver en dragqueen RuPaul het programma. Het opzet was om een soort America’s Next Top Model te vinden, maar dan voor dragqueens. Door de televisieshow was er een echte opleving bij de dragqueens. Zo moeten deelnemers verschillende uitdagingen aangaan in de show zoals ook het geval is bij een echte talentenjacht. De dragqueens moeten onder andere hun eigen kleding maken én die showen op de catwalk.

RuPaul
Giphy

Die twee personen die het slechtst uit de bus komen, moeten een, jawel hoor, lipsync-battle doen. Degene die daar het best uitkomt mag blijven in de serie en de andere: sashay away. Dat is RuPaul zijn manier om te zeggen: hoepel op. Dit jaar ging het elfde seizoen van de serie van start.

Daarnaast heeft de serie ook een andere spin-off reeks gekregen: RuPaul’s All Stars. In die reeks nemen verschillende bekende koppen van de oorspronkelijke serie het op tegen elkaar om te strijden voor het ultieme kroontje.

Gesponsorde artikelen