Left Right
scrollTop top

Rusland wil supersnelweg bouwen die Amerika met Europa verbindt


Rusland wil supersnelweg bouwen die Amerika met Europa verbindt

Een autosnelweg die het oosten van Rusland met Alaska verbindt: dat is het nieuwste project van de Russian Academy of Science. Daarnaast zou ook nog eens een spoorweg voor hogesnelheidstreinen lopen. Dat zou het in principe mogelijk maken om van Europa naar Amerika te gaan zonder te moeten vliegen.

Het project heet de Trans-Eurasian Belt Development (TEPR). Hoe de Beringstraat (tussen Rusland en Alaska) overbrugd zal worden is nog niet duidelijk. De voornaamste motivatie van de Russian Academy of Science is de economische groei die gerealiseerd kan worden in verlaten gebieden van Rusland. 

Vladimir Yakunin, hoofd van Russia Rail, zegt dat de snelweg en spoorlijn op termijn meer zullen opleveren dan dat ze gekost hebben. 

Volgens Yakunin zal het project zorgen voor stedelijke en bevolkingsontwikkeling. Dankzij de nieuwe snelweg zullen steden waar nog niemand van gehoord heeft, zoals Yeketerinburg of Irkutsk echte centra van industrie worden. Je kan de supersnelweg vergelijken met de trans-Siberische spoorlijn, die van Moskou naar Vladivostok loopt en bijna 10.000 kilometer lang is. 

Bron: Business Insider


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  45.576.990
 • Aantal
  doden
  1.188.787
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  412.314
 • Aantal
  doden
  11.452