Russen rammen banaan door strot Obama in lasershow

Russen rammen banaan door strot Obama in lasershow

Afgelopen week was Moskou getuige van een racistische lasershow op de voorgevel van de Amerikaanse ambassade. Naar aanleiding van de 53ste verjaardag van Obama werd ‘Happy birthday Obama’ geprojecteerd. Nadien kreeg Obama’s afbeelding een banaan door de strot geramd. 

Deze smakeloze actie was het idee van het ‘Moskouse studenten initiatief’. Zij choqueren hun omgeving al langer met dit soort acties. Met deze anti-westerse provocaties rekenen ze op een hoop aandacht. Met succes, zo blijkt.

Enkele uren voor de lasershow lieten de studenten ook al een spandoek ophangen met de karikatuur van Obama. Daarbij stond de tekst ‘ik ben blind, doof en een leugenaar’. 

Bananen voor de voeten

Deze stunt is het resultaat van de oplopende spanningen tussen de VS en Rusland. Het Westen en Rusland zijn elkaar al langer aan het afdreigen met economische sancties. Met deze actie hopen de initiatiefnemers de hypocrisie te tonen van Obama tegenover Oekraïne, dat door het Westen gesteund wordt.

Rusland wordt ondertussen ook al langer bekritiseerd als het aankomt op bestrijding van racisme en gelijke rechten voor holebi’s. Zo werden er tijdens voetbalwedstrijden al vaker bananen gegooid voor de voeten van zwarte spelers.

Bekijk het hele smakeloze tafereel hieronder:

Gesponsorde artikelen