‘Russian Doll’ krijgt een tweede seizoen

Russian Doll Netflix
Netflix

Netflix heeft Russian Doll hernieuwd voor een tweede seizoen. Dat tweede seizoen zal opnieuw acht afleveringen tellen en zal “dezelfde show” zijn, “maar nog vreemder”, zei schrijfster en actrice Natasha Lyonne. Een releasedatum is er nog niet, maar bereid je dus maar al voor om opnieuw vast te raken in een (gigantisch leuke) loop!

Russian Doll werd pas in februari van dit jaar gereleased maar was zo’n succes dat een nieuw seizoen niet kon uitblijven. De donkere comedyreeks vertelt het verhaal van Nadia (gespeeld door Natasha Lyonne, die zelf ook zeven van de acht afleveringen schreef) die in een redelijk onwaarschijnlijke loop terechtkomt.

Ze wordt gedwongen het feestje voor haar 36ste verjaardag opnieuw en opnieuw te beleven. Ze sterft telkens, maar als ze dood is, komt ze weer tot leven op het feestje om alles opnieuw door te maken.

“Dezelfde show, maar nog vreemder”

Een beetje vergezocht, zou je denken. Maar het werkte, want de serie kreeg opvallend goede reviews en groeide al heel snel uit tot een gigantisch succes. Er werd dan ook al snel gesproken over een nieuw seizoen, al was niet iedereen daar voorstander van. Het eerste seizoen eindigde op zo’n mooie manier dat er voor velen geen vervolg nodig was.

Maar dat vervolg komt er dus toch, want Lyonne en Cindy Holland, die de Originals van Netflix in goede banen moet leiden, kondigden het tweede seizoen aan tijdens de Code Conference in Arizona. “Dezelfde show, maar nog vreemder”, stelde Lyonne over dat tweede seizoen.

Lyonne zelf kondigde de hernieuwing ook aan op Twitter met een wel heel passend videootje: net zoals in de serie staat ze in de badkamer en horen we het typische Gotta Get Up: “Season two!

Bekijk hieronder nog eens de trailer voor het eerste seizoen van Russian Doll:

Een releasedatum voor dat tweede seizoen is er nog niet, maar fans van Natasha Lyonne kunnen haar binnenkort wel weer zien schitteren als Nicky in Orange Is The New Black, dat op 26 juli z’n laatste seizoen krijgt.

In tussentijd toch nog op zoek naar een nieuwe serie? Neem dan zeker eens een kijkje op onze lijst met 50 beste series op Netflix!

Gesponsorde artikelen