Russisch vliegtuig stort neer bij Moskou: 71 doden

Russisch vliegtuig stort neer bij Moskou: 71 doden

Een vliegtuig van de Russiche luchtvaartmaatschappij  Saratov Airlines is kort na het opstijgen gecrasht bij een luchthaven in Moskou. Alle passagiers en crew zijn overleden. Het vliegtuig met 65 passagiers aan boord was op weg naar Orsk, bij de grens van Kazachstan. 

Een ongeluk, dat is de eerste voorzichtige conclusie van de autoriteiten nadat een passagiersvliegtuigje dat opgestegen was op de luchthaven van Domodedovo, crashte kort na het opstijgen. Het vliegtuig hing volgens Flightradar slechts vijf minuten in de lucht en crashte vervolgens ten zuidoosten van Moskou.

71 doden

Het vliegtuig had 65 passagiers aan boord, zij kwamen allemaal om het leven, net zoals de vier crew en de piloot.

Na het opstijgen hing het vliegtuig zo’n vijf minuten in de lucht, maar daarna verloor het snel hoogte. Nog volgens Flightradar daalde de Antonov AN-148 aan zo’n duizend meter per uur. Brokstukken van het vliegtuig zouden gevonden zijn in Argoenova, een gehucht op twintig kilometer van de Russische hoofdstad Moskou.

Volgens getuigen brandde het vliegtuig voor het de grond raakte, anderen zouden al lichaamsresten gevonden hebben in de buurt van wrakstukken.

Oorzaak onbekend

De Russische autoriteiten konden nog geen oorzaak vinden voor het ongeval, maar slecht weer of een technisch mankement worden als eerste bekeken. Zodra de zwarte doos van het vliegtuig gevonden wordt, zal er meer duidelijkheid over het ongeluk komen. Ook een menselijke fout wordt niet uitgesloten.

De laatste acht jaar kostten vier vliegtuigongelukken in Rusland het leven aan zo’n 240 mensen.

Gesponsorde artikelen