Russo Brothers werken aan westernserie met Regé-Jean Page en Glen Powell in de hoofdrollen

AGBO, het productiehuis van de Russo Brothers (Avengers, The Gray Man), werkt aan een remake van de bekroonde westernfilm Butch Cassidy and the Sundance Kid uit 1969. Het zou deze keer gaan om een serie of zelfs een volledige franchise rond de twee hoofdpersonages voor Prime Video van Amazon. Voor die hoofdrollen zijn Regé-Jean Page (Bridgerton) en Glen Powell (Top Gun: Maverick) gecast.

Officiële informatie over het nieuwste project van Joe en Anthony Russo is er nog niet, maar de vaak goed geïnformeerde website The Hollywood Reporter bracht het nieuws naar buiten. Zij vernamen dat er plannen zijn voor een remake van de iconische western Butch Cassidy and the Sundance Kid. Die Amerikaanse film uit 1969 kreeg zeven Oscarnominaties, waarvan het er vier wist te verzilveren. De hoofdrollen waren toen weggelegd voor Paul Newman (Butch) en Robert Redford (Sundance Kid). De film Butch Cassidy and the Sundance Kid volgt een duo treinovervallers terwijl ze op de vlucht zijn voor de autoriteiten.

De remake van Butch Cassidy and the Sundance Kid zou dus geen film zijn, maar een volledige serie. Volgens THR zijn er zelfs al plannen voor meerdere seizoenen of om het verhaal uit te werken tot een volledige franchise. Het duo Kaz en Ryan Firpo (The Eternals) zou alvast zijn aangeworven als scenaristen. Regé-Jean Page is dan weer gecast als Butch Cassidy terwijl Glen Powell de Sundance Kid zal spelen. Productiehuis AGBO zelf wou voorlopig wel nog niet reageren op de geruchten.

Prime Video

Het nieuwe project zou op interesse hebben kunnen rekenen van onder andere Peacock en Disney+, maar is dus uiteindelijk beland bij Prime Video. Dat is niet onlogisch gezien de goede relatie die de Russo Brothers de laatste tijd hebben met de streamingdienst van Amazon. Zo verschijnt er op Prime Video van hen binnenkort ook de serie Citadel. Daarin worden de hoofdrollen gespeeld door Richard Madden en Priyanka Chopra.

Meer
Lees meer...