Ruzie met J.K. Rowling? Dan krijg je een volledig Harry Potter-boek voorgelezen via Twitter

Ruzie met J.K. Rowling? Dan krijg je een volledig Harry Potter-boek voorgelezen via Twitter

Piers Morgan en J.K. Rowling hebben elkaar zaterdag de huid vol gescholden op Twitter. Op het einde van de fight zei Morgan dat hij nooit Harry Potter gelezen heeft en dat ook nooit zal doen. Potter-fans staan nu op hun achterste poten en het Londens boekenwinkeltje ‘Big Green Bookshop’ wil Morgan een lesje leren: via Twitter lezen ze hem het volledige boek ‘Harry Potter en de Steen der Wijzen’ voor. En dat met Tweets van maximaal 140 tekens!

Harry Potter-auteur J.K. Rowling en conservatieve journalist Piers Morgan hebben vorig weekend op Twitter ruziegemaakt over Donald Trump. Morgan moest het laatste woord hebben en zei dat hij nooit een Harry Potter-boek zal lezen:

Verplichte lectuur

“Allemaal goed en wel,” dachten ze bij boekenwinkel Big Green Bookshop. “Maar Harry Potter niet gelezen hebben, da’s wel een enorm gat in je cultuur”. Daarom krijgt Morgan nu het volledige boek Harry Potter en de Steen der Wijzen voorgelezen via Twitter:

Soms spot de shop tussen de regels zelfs met Morgan:

Een monnikenwerk

En zo blijft het Twitteraccount van de Big Green Bookshop maar passages tweeten naar Morgan. Het account wordt gerund door de 48-jarige uitbater Simon Key die alles met de hand overtypt.

“Piers heeft nog nooit een Harry Potter-boek gelezen. En omdat hij toch zo vaak op Twitter zit, wil ik hem laten zien wat hij mist,” aldus Key. “Eerst wou ik het bij een paar tweets houden, maar nu wil ik het hele boek overtypen (zolang J.K. Rowling dat niet erg vindt)”:

In sommige tweets spreekt de bookshop Morgan zelfs direct aan:

“Done a wee wee?”

Maar één potterhead heeft erop gewezen dat het wel héél lang zal duren eer de Big Green Bookshop het hele verhaal naar Piers Morgan getweet heeft:

Versnellingske hoger dan maar:

Maandagnamiddag heeft Piers Morgan eindelijk van zich laten horen. Zo probeerde hij de Big Green Bookshop af te wimpelen:

Maar als een zielzuigende Dementor, voedt de Big Green Bookshop zich met de uitlating van Morgan:

Simon Key van de Big Green Bookshop heeft met deze stunt goede zaakjes gedaan. De 5 miljoen volgers van Piers Morgan kennen nu zijn boekenwinkeltje. En het ziet er niet naar uit dat Key zal stoppen:

Gesponsorde artikelen