Ruzie tussen YouTube-sterren en broers KSI en Deji escaleert

De feud tussen de twee YouTube-sterren en broers KSI en Deji (ComedyShortsGamer) heeft een hoogtepunt bereikt. In een maar liefst 45 minuten lange video legt de jongste van de twee de pijnlijke relatie met z’n broer helemaal bloot. Van manipulatie tot zelfs mentaal en fysiek misbruik: Deji schetst geen prettig beeld van z’n populaire broer. Een reactie van KSI, die na de video meer dan 100.000 abonnees verloor, blijft voorlopig uit, al lijkt die er wel aan te komen: “Time to end this once and for all I guess.”

Dat de broers Deji en de oudere Olajide ‘JJ’ Olatunji, beter bekend onder hun YouTube-namen ComedyShortsGamer en KSI, geen normale relatie hebben, wist zowat iedereen die ooit een video van de twee zag. Maar achter de vele plagende en pestende video’s en de verschillende disstracks lijkt een veel pijnlijkere relatie te liggen dan velen hadden gedacht.

“Ik ben het beu om als shit behandeld te worden”

In een video van maar liefst 45 minuten lang deed Deji, de jongste van de twee, eerder deze week uitgebreid de relatie tussen de twee uit de doeken. En hij schetst geen al te mooi beeld van z’n broer. Van pestgedrag in video’s, tot manipulatie en zelfs fysiek en mentaal misbruik, met screenshots van berichtjes en audio- en videoclips legt hij bakken aan bewijsmateriaal voor, die niet echt in het voordeel van z’n broer spreken.

Het werd Deji, die naar eigen zeggen op bepaalde momenten zelfs aan zelfmoord dacht, begrijpelijk te veel en hij gebruikte YouTube als manier om z’n gevoelens te ventileren. “Ik ben het beu om als shit behandeld te worden”, zegt hij aan het eind van de video. “Dit ben ik die eindelijk voor mezelf opkomt en me niet meer laat pesten door m’n broer.”

Bekijk hieronder de video:

https://www.youtube.com/watch?v=ZEtrJYW6FmA

KSI verliest meer dan 100.000 abonnees

En voor het eerst in de hele beef tussen de twee leek de publieke opinie achter Deji te staan. KSI is met meer dan 20 miljoen abonnees op z’n eerste YouTubekanaal en bijna 7 miljoen abonnees op z’n tweede kanaal (KSIOlajidebtHD) een pak groter en bekender dan z’n broer, die ‘maar’ 10 miljoen abonnees heeft. KSI kon dan ook meer gewicht in de schaal leggen in de hele feud en dat zorgde ervoor dat vooral hij geloofd werd.

Maar dat lijkt nu te veranderen. In de nasleep van de video verloor KSI meer dan 100.000 abonnees, Deji won er op zijn beurt dan weer meer dan 200.000.

Time to end this once and for all I guess

KSI, die momenteel door Europa op tour is om z’n nieuwe album ‘New Age’ voor te stellen, heeft nog niet gereageerd in een eigen video, maar gaf aan dat binnenkort zeker te gaan doen.

Op Twitter reageerde hij wel al op de aantijgingen, maar reageerde hij zoals z’n fans hem kennen:

KSI vermeldt zelfs dat hij abonnees verliest, maar dat lijkt hem niet echt te deren:

Maar binnenkort mogen we ons dus verwachten aan een reactievideo van KSI:

He’s gone too far.”

https://www.youtube.com/watch?v=R7kifVwmf5s

Deji postte donderdag echter nog een tweede, getiteld ‘He’s gone too far.‘. Daarin bedankt hij eerst z’n fans, die massaal hadden gereageerd op de video, voor hun steun, maar het duurt niet lang voor hij weer ingaat op z’n broer. Die zou in een ondertussen verwijderde tweet mensen hebben opgeroepen om verhalen over z’n broer met hem te delen.

Hij sluit de video, waarin hij blijft benadrukken dat zijn eerste video geen aanval op zijn broer was, af met te zeggen dat als KSI met z’n eigen video komt en daarin valse verhalen over hem verspreidt, hij gerechtelijke stappen zal ondernemen.

James Charles

De hele feud kadert in een tendens die al langer leeft op YouTube waarbij persoonlijke problemen open en bloot op het platform worden besproken. De titel van de eerste video van Deji, ‘bye.’ refereert (al dan niet bewust) naar misschien wel het bekendste voorbeeld hiervan: de hetze die recent ontstond rondom YouTuber James Charles.

Die raakte enkele weken geleden bijna 3 miljoen volgers kwijt nadat Tati Westbrook in een YouTubevideo een boekje over hem had opengedaan. Die video heette toepasselijk ‘Bye sister …‘, dat verwees naar de openingszin die James Charles altijd gebruikte in z’n videos: “Hi sisters“.

Deji en vooral z’n broer KSI zijn natuurlijk bekende namen op het platform, dus hun ruzie werd ook opgepikt door andere YouTubesterren. Zo maakte PewDiePie, de bekendste YouTuber ooit, al een video met de passende titel ‘KSI is Cancelled‘.

Meer
Lees meer...