Ryan Adams covert volledig album Taylor Swift (en het is niet eens een grap)

Ryan Adams covert volledig album Taylor Swift (en het is niet eens een grap)

Meent hij het nou echt of zou het bij wat spielerei blijven? De Amerikaanse singer-songwriter Ryan Adams verkondigde al een paar weken dat hij ‘1989’ van Taylor Swift in zijn geheel zou coveren. Hij loste zo nu en dan via zijn Twitterpagina wel eens een kort fragment, maar pas nu is iedereen ervan overtuigd dat hij het écht meent: ‘1989’ is klaar en wordt de volgende volwaardige release van Ryan Adams. 

Op 21 september, volgende maandag al, verschijnt 1989 in de versie van Ryan Adams, de eerste single Bad Blood is al te beluisteren geweest bij de legendarische radio-dj Zane Lowe en staat nu ook op YouTube. Taylor Swift klinkt alvast triester dan ooit tevoren. Waarom Adams dit wilde doen is nog niet duidelijk, het wordt uitkijken naar de interviews die hij – ook vanaf maandag – hierover zal geven.

En Taylor?

Taylor zelf vond het alvast een schitterend idee, zo liet ze weten via Twitter.

En Ryan?

Die houdt ervan om te doen wat niemand verwacht. Er was een tijd dat hij zat te neuten over de nogal vaak voorkomende naamsverwarring met Bryan Adams. Er was een tijd dat hij kwaad werd als iemand in het publiek riep “Play Summer Of 69!”. Er was een tijd dat hij daarvoor het podium afbeende. En dan kwam er de tijd dat hij Bryan Adams zelf begon te coveren. Eerst Summer Of 69, daarna Run To You. Om het een plaats te geven. Om ermee te lachen misschien zelfs. Of om te laten zien dat hij veranderd was.

Er was een tijd dat Ryan Adams bijna ten onder ging aan zijn drankverslaving. Dat hij stomdronken van een podium afdonderde of zich verloor in een rondje ordinair kroegvechten. Dat hij tournees moest afzeggen omdat het te schaamtelijk werd. Dat hij de Pete Doherty van zijn tijd was, als het ware.

Maar daar is hij over. Hij is nog even productief als vroeger – 1989 wordt zijn veertiende plaat in vijftien jaar alsjeblieft – maar daarnaast speelt hij ook geweldige concerten én geeft hij gewoon antwoord op de vragen die journalisten hem stellen. Hij is niet meer de enfant terrible, maar de alom gerespecteerde singer-songwriter.

Andere covers

En Ryan Adams covert graag. Hij heeft al eens vernoemd dat hij op dezelfde manier als bij 1989 een volwaardige coverplaat van The Strokes’ hun Is This It? heeft gecovered, maar dat album heeft hij nooit uitgebracht. Op het podium houdt hij er nochtans van om veelvuldig te coveren, en dan vooral die songs die niemand van hem verwacht.

1. She’s Like The Wind (van Patrick Swayze op de soundtrack Dirty Dancing, met Natalie Prass)

2. I Want To Know What Love Is (van 80’s-band Foreigner)

3. Lucky Star (van Madonna)

4. Times Like These (van Foo Fighters)

5. Brown Sugar (van The Rolling Stones, met Beth Orton)

6. Wonderwall (van Oasis, de enige als single uitgebrachte cover voor Bad Blood)

Gesponsorde artikelen