Acteur Ryan Reynolds twijfelt over sequel ‘Free Guy’

Er komt dan waarschijnlijk toch geen vervolg op de film Free Guy. Die film kwam in augustus 2021 in de bioscoop en kreeg later ook een release op Disney+. Het is vooral die laatste die ervoor zorgde dat de film een hit werd. Daardoor hadden Disney en 20th Century Studios het ook al snel over een vervolg. Maar dat lijkt nu toch niet meteen het geval te zijn.

Na enkele beloftes van 20th Century Fox lijkt een vervolg op Free Guy nog niet meteen in de pijplijn te zitten. Acteur Ryan Reynolds twijfelt namelijk nog over de behoefte aan zo’n tweede film.

Free Guy

In Free Guy is te zien hoe Guy (Ryan Reynolds), een personage in een videogame, elke dag hetzelfde schema heeft en daar ook naar leeft. Tot hij op een dag besluit om het anders aan te pakken. Tijdens de zoveelste overval op de bank waar hij werkt, gaat hij in op een van de overvallers. Daardoor wordt hij ineens een persoon met een eigen wil. Wanneer hij Millie (Jodie Comer), een andere avatar, ontmoet, raakt hij in de ban. Hij moet en zal een manier vinden om zichzelf en al zijn vrienden uit de gamewereld te helpen ontsnappen.

De film werd een succes en vorig jaar sprak Steve Asbell van 20th Century Fox over de mogelijkheid om meer films en projecten te maken. Maar uiteindelijk kwam er het voorbije jaar geen nieuws meer over.

“Niet nodig”

“Tot nu, want in een recent interview met Variety had acteur Ryan Reynolds het nog eens over de toekomst van de film. “Het zou leuk zijn en ik zou het graag nog eens doen”, begon hij. “Maar moet alles echt een sequel krijgen? Soms is het ook goed om één film te doen die dan echt fucking leuk is en daarna te stoppen.”

Maar toch is de kans op een sequel nog steeds niet helemaal verkeken. “We zijn er nog steeds over aan het onderhandelen”, sluit Reynolds af.

Bekijk de trailer van Free Guy hier:

Meer
Lees meer...