Ryanair laat reizigers nog één klein stuk handbagage meenemen (maar er is ook goed nieuws)

Ryanair laat reizigers nog één klein stuk handbagage meenemen (maar er is ook goed nieuws)

Bij Ryanair boeken en zo snel mogelijk op het vliegtuig proberen raken om je trolley toch naar het ruim verbannen te zien: zo ziet je citytrip er binnenkort niet meer uit. De lowcostairline zal namelijk binnenkort de regels verstrengen, om de reizigers sneller op het vliegtuig te krijgen. 

Herkenbaar scenario: op het moment dat je vliegtuig volgens je ticket eigenlijk al bijna in de lucht moet hangen, proberen stewards en stewardessen nog drie handtassen, twee rugzakken en een trolley in de lockers boven jullie hoofden te puzzelen. Tegelijk staan er nog vijftig mensen te wachten, hun handbagage wordt nu ruimbagage. Ryanair heeft er genoeg van: de regels worden een beetje strenger.

Priority Booking

Dat wil zeggen dat enkel mensen met ‘Priority Booking’ twee stukken handbagage zullen mogen meenemen. Voor die tickets betaal je enkele euro’s tot een flink stuk meer, met gewone tickets neem je maar één klein stuk handbagage mee. Da’s voor veel mensen meteen het einde van wat gefoefel: telt een laptoptas als handbagage en mag je dan nog een gewone handtas meenemen? Wat doe je met die fototas?

Volgens Ryanair gaat het niet om nog maar eens een manier om mensen wat extra geld afhandig te maken, zij willen zogezegd enkel ervoor zorgen dat het in- en uitstappen van hun passagiers vlotter gaat. Dat duur nu namelijk te lang, wegens té veel bagage.

Goedkopere bagage

Maar dan moeten ze hun reizigers wel overtuigen om die extra bagage effectief in te checken, anders zitten ze binnenkort met hetzelfde probleem voor Priority tickets. Dus worden de kosten voor gewone koffers verlaagd: zo’n tien euro. Een gewone koffer in de ruimbagage zal dan 25 euro kosten. Er mag ook vijf kilo meer in: tot twintig kilo. Dat klinkt meteen ook al heel wat redelijker.

Ryanair is natuurlijk niet de enige prijsdrukker: ook WOW-air garandeert met een goedkoop ticket eigenlijk enkel dat je op je bestemming raakt. Ryanair raakte onlangs wel in opspraak omdat ze er voor zouden zorgen dat samen geboekte tickets sowieso uit elkaar werden geplaatst op het vliegtuig. Zo zouden ze mensen willen overtuigen om duurdere tickets aan te schaffen.

De nieuwe regels gaan in voege op 15 januari 2018.

Gesponsorde artikelen