Left Right
scrollTop top

Ryanair schrapt volgende 50 vluchten van en naar België door staking


Ryanair schrapt volgende 50 vluchten van en naar België door staking

De staking bij Ryanair gaat volgende week door. Onderhandelingen tussen piloten en directie hebben niets meer opgeleverd. België zal hard getroffen worden, want zeker 50 vluchten van en naar ons land zullen worden geschrapt op 25 en 26 juli.

In totaal zullen 300 vluchten komende woensdag en donderdag worden geschrapt. Het is al een hele tijd onrustig bij het personeel van Ryanair. Ze werken onder de Ierse arbeidsvoorwaarden, omdat Ryanair daar z’n hoofdzetel heeft, maar die zijn veel minder gunstig. Verschillende onderhandelingen hebben niets uitgehaald. Het cabinepersoneel uit België, Portugal, Spanje en Italië legt het werk neer.

50.000 passagiers

In België zullen 50 van de 160 geplande vluchten gecanceld worden. Daarmee is ons land het zwaarst getroffen door de staking. In heel Europa zullen ongeveer 50.000 passagiers getroffen worden.

Als je zelf het slachtoffer bent, dan moet Ryanair je volgens de Europese regels ofwel gratis omboeken naar een andere vlucht op een andere datum of het volledige bedrag van je ticket terugbetalen. Afhankelijk van de lengte van je vlucht heb je ook recht op een schadevergoeding tussen 250 en 400 euro. Ryanair zegt zelf al z’n klanten te hebben geïnformeerd via e-mail of sms.

In september gaan de vakbonden opnieuw aan tafel zitten. Ze hopen dan vooral dat het werkritme en het loon van het personeel verbeterd zal worden.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  44.474.616
 • Aantal
  doden
  1.173.928
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  368.337
 • Aantal
  doden
  11.170