Ryanair verwacht dat ticketprijzen nog 10 à 12% gaan dalen

Ryanair verwacht dat ticketprijzen nog 10 à 12% gaan dalen

Ryanair verwacht dat de ticketprijzen zullen blijven dalen. Vluchten worden in de eerste helft van het jaar waarschijnlijk 5 tot 7 procent goedkoper, terwijl voor de tweede helft een prijsdaling van 10 tot 12 procent wordt voorzien. Ryanair maakte vandaag z’n resultaten bekend van het voorbije boekjaar. Het zag z’n omzet stijgen met 16% naar 6,5 miljard euro, en het vervoerde 18 procent meer passagiers.

Ryanair vloog het afgelopen boekjaar 106 miljoen mensen ergens naartoe. De vliegtuigen van Ryanair zaten afgelopen jaar voor 93 procent vol, tegen 88 procent een jaar eerder. Het had nog beter kunnen zijn als Ryanair in de eerste drie maanden van dit jaar geen vijfhonderd vluchten hat zien uitvallen door stakingen en de gevolgen van de aanslag op vliegveld Zaventem in Brussel, luidt het.

De Ierse maatschappij verwacht dat de winst dit jaar ook minder sterk gaat groeien, vooral omdat de ticketprijzen zullen blijven dalen. Vluchten worden in de eerste helft van het jaar waarschijnlijk 5 tot 7 procent goedkoper, terwijl voor de tweede helft een prijsdaling van 10 tot 12 procent wordt voorzien.

Olieprijs

Daarnaast neemt de concurrentie toe, omdat andere maatschappijen meer profiteren van de lage olieprijs dan Ryanair. Ze kunnen daardoor hun ticketprijzen verlagen en dat dwingt Ryanair, dat vooral inzet op een goede bezetting van zijn vliegtuigen, om mee te doen.

De Ierse maatschappij verwacht dit jaar 116 miljoen passagiers te vervoeren, tegen iets lagere kosten dan afgelopen jaar. Dat zou een winstgroei van ongeveer 13 procent opleveren.

Gesponsorde artikelen