Ryanair voegt 6 nieuwe bestemmingen toe vanuit Charleroi en ze zijn echt geweldig

Ryanair voegt 6 nieuwe bestemmingen toe vanuit Charleroi en ze zijn echt geweldig

Als we een goedkoop reisje willen vastleggen, kunnen we altijd even Ryanair checken voor enkele typische bestemmingen. De vliegtuigmaatschappij is volgende zomer zes bestemmingen rijker. Vanuit Charleroi zullen meer vliegtuigen vertrekken richting topbestemmingen waar je heel wat kan doen. 

Voorlopig verwachten wij geen extra vluchten vanuit Zaventem, maar daar heeft Ryanair een oplossing voor. Vanaf volgende zomer kunnen wij een vliegtuig nemen naar deze interessante bestemmingen, waar heel wat te beleven valt.

1. Malta

Malta is een prachtige bestemming als je houdt van de charmes van de Middellandse Zee. Je vindt daar heel wat archeologie en prachtige gebouwen in mooie schilderachtige dorpjes.

Republiek Malta bestaat eigenlijk uit meerdere eilanden: Gozo, Comino en Malta zelf. Daarnaast bestaat het ook uit enkele kleine onbewoonde eilanden: Cominotto, Filfla, Fungus Rock en Saint Paul’s Islands.

Uiteraard kan je al deze eilandjes gaan bezoeken, maar in Malta kan je veel meer doen dan gewoon wat rondlopen. Je kan daar lekker genieten op stranden zoals Golden Bay, Gnejna Bay en het kleine zandstrand Ghajn Tuffieha Bay.

Als je wat meer wil zien van het land, dan kan je bijvoorbeeld oude tempels bezoeken die tussen 3500 v.C. en 2500 v.C. zijn gebouwd. Elke tempel heeft ook een eigen mythisch of sprookjesachtig verhaal. Zeker de moeite! Daarnaast zou je zeker een bezoekje moeten brengen aan Palazzo Parisio, een prachtig paleis met zeer mooie tuinen.

Als land je niet veel doet, kan je een boottocht doen op de Blue Lagoon, een lagune tussen Gozo en Malta.

2. Napels

Deze Italiaanse havenstad berooft je hart waarschijnlijk al meteen als je het vliegtuig uitstapt. De stad heeft veel meer te bieden dan pizza en pasta. Maar even voor de duidelijkheid: je moet daar echt wel pizza en pasta eten hoor.

Naast lekker eten bruist de stad van cultuur, kunst en leuke hotspots. Je avond zal waarschijnlijk pas na 22 uur beginnen in deze jonge stad. Op Piazza Bellini vind je jonge bars waar heel veel jong volk rondloopt en geniet van een zalige tijd. Reken maar op mooi weer, leuke muziek, toffe terrasjes met lekkere drankjes en hapjes.

Wil je op tijd je bed in om veel te kunnen zien? Say no more, want in Napels kan je heel wat bezichtigen. Je kan bijvoorbeeld een bezoekje brengen aan Pompeii, een oude stad in Napels, met de historische vulkaanuitbarsting.

Als je wil wandelen, moet je dat zeker doen langs de Lungomore: een 3 kilometer lange boulevard, die loopt van de stad Megellina naar Santa Lucia. Stop vooral bij de Castel dell’Ovo en klim naar de top voor één van de beste uitzichten.

Aan de kust kan je uiteraard ook lekker zonnebaden en cocktails drinken.

3. Plovdiv

Als je aan Bulgarije denkt, komt de stad Plovdiv niet meteen in je gedachten. Toch is het één van de grootste steden in het land en kan je daar heel veel doen en bezichtigen.

Plovdiv is een moderne stad waar je kan verdwalen in straten met oude kerken, moskeeën en tempels. Een smeltkroes van verschillende momenten in de geschiedenis. Naast een prachtig amfitheater, vind je daar ook Romeinse aquaducten en baden. Je hebt er ook een oude klokkentoren op één van de heuvels van Plovdiv. Prachtig om te zien!

Boeit de Romeinse geschiedenis je minder? Dan kan je zeker ook goed gaan shoppen in het shoppingcenter dat open is tot 21 uur.

4. Lissabon

Nog een bestemming waar Ryanair volgende zomer op vliegt, is Lissabon. In de moderne stad heb je allerlei mooie gebouwen en een nachtleven om U tegen te zeggen. Overal vind je gezellige terrasjes, vooral in de wijken Chiado, Cais do Sodré en Bairro Alto leeft het al van in het begin van de avond.

Als je aan sightseeing wil doen, dan moet je gewoon door de verschillende wijken lopen. Overal heb je gezellige buurten met een Romeinse en barokke stijl. De stad is vooral gezellig met mooi weer of na zonsondergang.

Vergeet tram 28 niet te nemen!

5. Varna

Nog een Bulgaars pareltje waar we naartoe kunnen vliegen met Ryanair volgende zomer: Varna. De warme stad aan de Zwarte Zee heeft heel wat te bieden, zoals één van de mooiste parken: ‘The Sea Garden’. Heel fijn om op een warme dag rond te lopen en een lekker ijsje te eten.

Een must see van Varna is zonder twijfel het klooster van Aladzha, dat bestaat uit grotten. Het klooster werd gehouwd uit een 25 meter hoge verticale klif. Zeker de moeite!

Daarnaast heb je nog een mooie kathedraal met een spectaculair dak. Je kan zeker ook een bezoekje brengen aan ‘Stone forest’, een plek waar speciale rotsen staan. Het klinkt misschien bizar om ‘wat rotsen’ te gaan bezichtigen, maar ze zijn echt cool! Heel wat van die rotsen in Varna kregen zelfs een award voor nationaal fenomeen.

6. Wroclaw

Als laatste bestemming, voegt Ryanair het Poolse Wroclaw toe aan het lijstje. Een oude stad met moderne trekjes. Je kan door de webcam kijken naar het marktplein en zelf even oordelen.

Verder kan je uiteraard gezellige wandelingen maken door deze magische plek. Wroclaw staat bekend om fantasie en sprookachtige figuurtjes over de hele stad. Je hebt bijvoorbeeld in de stad kleine figuurtjes zoals dwergen en aan het stadhuis een fontein in de vorm van een teddybeer. Speciaal hé?

Daarnaast bruist het van de cultuur en heb je elke avond wel iets te doen.

Veel plezier volgende zomer!

Gesponsorde artikelen