Saartje Vandendriessche: “Vlaanderen is duidelijk niet klaar voor vrouwen die niet op hun mondje zijn gevallen”

Saartje Vandendriessche: “Vlaanderen is duidelijk niet klaar voor vrouwen die niet op hun mondje zijn gevallen”

“Als een man eens grof uit de hoek komt of een brutaal mopje vertelt, is dat meer dan normaal. Dan is die man leuk en komt hij goed over. Als een vrouw dat doet, moet dat meteen worden neergesabeld.” Presentatrice Saartje Vandendriessche vertelt over sluimerend seksisme in de media en neemt het op voor Danira Boukhriss. 

“Arrogant” en “wie denkt ze wel dat ze is”. Dat zijn de vaakst terugkerende reacties op de verschijning van journaliste Danira Boukhriss in ‘De Slimste Mens ter Wereld‘. Op sociale media werd ze volledig gekleineerd omdat ze … grappig, slim en aantrekkelijk, … was. Zelfs in onze zoo verscheen een stuk van een verontwaardigde lezer: “Waarom zou een vrouw arrogant zijn als ze wil winnen? En waarom komen vrouwen zelden op voor andere vrouwen?“.

Presentatrice Saartje Vandendriessche is even verontwaardigd en vindt dat het welletjes is geweest. “Jonge mannen die het goed doen, worden de hemel ingeprezen. Maar een vrouw die haar hoofd uit steekt, moet neergesabeld worden”, zegt Vandendriessche op Radio 1. “Danira Boukhriss is een vrouw die niet op haar mond is gevallen en daar is Vlaanderen duidelijk nog niet klaar voor”, verdedigt ze de journaliste.

Inhoudelijke interviews

Vandendriessche moet zelf ook vaak seksistische opmerkingen slikken. “Ik heb het zelf ook vaak meegemaakt, maar je vergeet het gewoon. Want je denkt dat het normaal is”, legt de presentatrice uit. “Als vrouw lach je zulke opmerkingen vaak gewoon weg.” Volgens haar zit het ‘m vaak in details. “Zo worden mannen vaak geïnterviewd over de inhoud van hun job, terwijl wij – vrouwen – moeten praten over de laatste nieuwe mode. Ik wil ook inhoudelijk praten over mijn vak!”

Beluister hier het volledige fragment van Saartje Vandendriessche op Radio 1.

Gesponsorde artikelen