Sabaton brengt koor mee naar Graspop: gaan spieken bij Brides of Lucifer?

Sabaton brengt koor mee naar Graspop: gaan spieken bij Brides of Lucifer?

We wisten al langer dat Sabaton naar Graspop komt, maar nu raakt bekend dat de band heel wat gezelschap meebrengt naar Dessel. Het ‘Great War Choir’ zal er samen met hen hun nieuw album ‘The Great War’ voorstellen op zondag 23 juni.

Dat Sabaton naar Graspop komt, is geen nieuws, maar wel dat ze hun Great War Choir de dienstplicht opleggen om Dessel te veroveren met onder andere materiaal van hun nieuwe plaat ‘The Great War’.

Het conceptalbum dat om de Eerste Wereldoorlog draait, ziet op 19 juli pas het daglicht, bijna een maand na hun Graspop-concert dus.

Naar Graspop komen onder andere ook Architects, Behemoth, Gojira, Rob Zombie, Stone Temple Pilots, Eagles of Death Metal, Slayer, Kiss, Disturbed, Lynyrd Skynyrd, Slipknot en Within Temptation.

Het uurschema van Graspop raadpleeg je hier. Het festival gaat door van 21 tot 23 juni in Dessel. Tickets zijn hier beschikbaar.

Mosterd bij Brides?

Dat Sabaton met een koor in zee gaat, is vrij groot nieuws. Toch zijn we niet helemaal verbaasd. De songs van de band zijn over het algemeen erg bombastisch en bevatten heel wat passages met gang vocals. Dat leent zich dus meer voor partijen met klassieke zang.

Sabaton vindt echter het warm water niet opnieuw uit. Zo is de Belgische band Brides of Lucifer al sinds 2017 actief met een koor (aanvankelijk de meisjes van Scala). Ze spelen epische covers van metalklassiekers waaronder Walk van Pantera, South of Heaven van Slayer, Burn in Hell van Twisted Sister en Fear of the Dark van Iron Maiden.

(Dit waren de 25 beste concerten op Graspop 2018.)

Of Sabaton de mosterd gehaald heeft bij Brides of Lucifer kunnen we niet met zekerheid zeggen, maar het staat wel vast dat ze niet de eerste zijn die met deze format naar een festival komen. Wij zijn alvast benieuwd en wachten vol spanning op imponerende gezangen over de loopgraven.

(Lees hier ons interview met Brides of Lucifer voor hun show op Alcatraz 2018.)

Dit zijn de 25 beste Europese festivals van 2019.

Gesponsorde artikelen