Safety First – The Movie: de grappigste Vlaamse komedie sinds jaren

Safety First – The Movie: de grappigste Vlaamse komedie sinds jaren

De serie werd zeker niet door iedereen gesmaakt en dat zal bij de film ook het geval zijn. Als er echter één ding is die een komedie moet zijn, dan is het grappig. En dat is deze Safety First zeker!

De Kampioenen zijn dat al lang niet meer (als we de eerste twee seizoenen even buiten beschouwing laten). Het Eiland was dat wel, evenals Bevergem, en ook Safety First slaagt er keer op keer in om ons lachend voor de buis of in de cinemazaal te laten zitten. Tim Van Aelst scoorde eerder al met Wat Als? en Trigger Happy en toverde nu ook het supergrappige Safety First uit zijn mouw.

Foute typetjes

De ingrediënten zijn nochtans simpel: het meest foute security team ooit, bestaande uit vier compleet foute typetjes, ondersteund door wellicht de meest foute soundtrack ooit, komen terecht in de ene benarde situatie na de andere. Voeg daar telkens een paar BV’s en sterke acteurs aan toe en zorg dat platte humor afgewisseld wordt met fijne grappen. De verhaallijn is dunnetjes, maar dient eigenlijk gewoon als excuus om de ene grap na de andere op ons af te vuren.

Aanrader

De vier gekende personages zitten alweer voortreffelijk in hun rol met Smos en Turlinckx als de grappigste en Porrez als de aandoenlijkste. Het team moet deze keer de VIP-sectie van Tomorrowland bewaken. Smos wil koste wat het kost zijn eigen gecomponeerde song aan een paar DJ’s laten horen en Porrez ontmoet zijn jeugdliefde Andy (een hele mooie rol van Tom Van Dijck) waardoor hij bijna gedwongen wordt om uit de kast te komen. Van Aelst weet perfect hoe hij een publiek aan het lachen moet brengen (getuige een bijna constant lachende zaal vol mensen). De vaart blijft erin en de figuren blijven aandoenlijk in hun onbeholpenheid. Strak geregisseerd, bijzonder goed geacteerd en bijna constant grappig. Alles wat een echte komedie hoort te zijn. Een aanrader voor wie graag lacht!

Regie: Tim Van Aelst

Met: Bruno Vanden Broecke, Matteo Simoni, Ruth Beeckmans, Ben Segers, Tom Van Dijck, Els Dottermans, Tom Waes, Dominique Van Malder & Tom Ternest

Kurt Blogt

Gesponsorde artikelen