‘Samson & Gert’: Gert vertelt wie opvolger is tijdens afscheidsshow

Samson en Gert
Studio 100

Gisteren namen Samson & Gert de laatste videoclip ooit op. Op die manier zegt Gert Verhulst vaarwel tegen zijn trouwe viervoeter Samson. Maar Samson gaat door en Gert maakte ook bekend wanneer hij de nieuwe Gert zal aankondigen.

Het tijdperk van Samson & Gert zoals wij het ons herinneren komt ten einde. Na maar liefst dertig jaar stopt Gert Verhulst als het baasje van zijn hond. Verhulst maakte wel al bekend dat er sowieso een opvolger zal komen die hopelijk opnieuw dertig jaar voor de trouwe viervoeter zal zorgen.

Het Allerlaatste Liedje

Gisteren vonden in de stadsschouwburg de opnames plaats voor zijn laatste nieuwe nummer dat de toepasselijke naam Het Allerlaatste Liedje krijgt. Daarmee zet Verhulst een streep door het Samson & Gert-verhaal. In de videoclip zijn ook Alberto, de Burgemeester, Van Leemhuyzen en Octaaf de Bolle te gast. Natuurlijk konden Verhulst en zijn clan Mevrouw Praline niet vergeten. De actrice overleed al in 2003, maar toch werden er ook beelden van haar in de videoclip verwerkt.

Na de release van de videoclip komen er natuurlijk ook nog verschillende afscheidsshows die doorgaan in het Studio 100 Pop-Up Theater in Puurs. Maar na die shows is het voorgoed gedaan voor Verhulst. Eindelijk is er wel meer duidelijkheid over de opvolger van Gert, want die wil natuurlijk niet dat Samson zonder baasje valt.

21 december: opvolger

“Ja, er komt een opvolger, en die maken we op 21 december bekend tijdens de première van de afscheidsshow in Puurs. Het is een weloverwogen beslissing geweest, want je wil wel graag dat Samson de volgende dertig jaar nog meegaat. We zochten een soort standvastigheid en continuïteit en ik denk dat het wel gaat lukken met de mensen die we gevonden hebben”, vertelde Verhulst aan HLN.

Wat we sowieso al weten is dat Viktor Verhulst niet de opvolger zal zijn. De zoon van Gert vertelde namelijk al in het VIER-programma Dancing With The Stars dat hij niet de nieuwe Gert wil zijn. Andere mogelijke opties lijken ons Marie Verhulst omdat zij al actief is binnen Studio 100. Ze maakt namelijk al verschillende kinderprogramma’s en zou daarom een goede opvolger kunnen zijn. James Cooke is natuurlijk ook niet uitgesloten. Hij is een bekend iemand binnen de musicalwereld en ook nog eens de beste vriend van Verhulst. Time will tell, op 21 december weten we het antwoord.

Gesponsorde artikelen